Afbeelding
Foto: ron koenen

ATV Venray sterk van start

Venray | Na een drukbezochte 40e Vlakwatercross met aansprekende toppers als winnaars werd het baanseizoen geopend met de landelijke Junioren C/D-competitiewedstrijd. Ruim 360 deelnemers leverden strijd op de atletiekbaan in Venray.

Met name de Venrayse atleten, in de persoon van Thijmen Poels en Demi Boom, zorgden voor landelijk aansprekende uitslagen. Demi Boom sprong als eerstejaars Meisjes C over 1.70m, wat de beste Nederlandse prestatie in het nog prille seizoen betekent. Junior-D Thijmen Poels scheerde in 14.67 seconden over de 80mHorden.

Prestaties, die de ATV niet vreemd zijn. In het 40-jarig bestaan zijn er al diverse leden die voor landelijke prestaties hebben gezorgd. In de loop der jaren hebben ook de G-atletiek en de wandelsport een plaats gekregen binnen de vereniging. Tijdens de recente jaarvergadering werd op gepaste wijze stilgestaan bij 40 jaar atletiek in Venray en de betekenis voor de regio nog eens benadrukt.

Tijdens deze vergadering werden een viertal leden namens de KNAU onderscheiden vanwege hun verdiensten voor de vereniging. Na acht jaar wisselt het voorzitterschap van Frank de Beer naar John de Langen. Ook uit eigen geleding werd Lisette Göertz toegevoegd aan het bestuur.

Op zondag 8 mei staat de landelijke competitiewedstrijd voor Junioren B en 19 juni de regiofinale Athletic Champs voor de pupillen op de agenda. Wedstrijden met topatletiek vanuit de jeugd op sportpark De Wieën te Venray.