Afbeelding
Foto: ron koenen

Leeuwen ZooParc naar buiten

Overloon | In ZooParc Overloon werd op Koningsdag het net opgeleverde 'leeuwenpaleis' geopend.

De zes leeuwen die vorige week in de dierentuin arriveerden vanuit Safaripark Beekse Bergen mochten die dag in hun nieuwe verblijf in Overloon voor het eerst naar buiten en gingen vervolgens meteen hun nieuwe koninkrijk verkennen. Ze trokken heel wat bekijks.

Foto: Albert Hendriks (fotoalbert overloon).


Vliegoefening

Vredepeel | Vliegoefening Boven en rondom de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel vinden in week 19 vliegactiviteiten plaats in verband met de oefening Advanced Windmill.

De vliegbewegingen duren tot en met vrijdag 13 mei. De oefening Advanced Windmill heeft als doel het opleiden van militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van jachtvliegtuigen over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. In het kader van hun opleiding moeten cursisten in praktijksituaties leren samenwerken met vliegtuigen van verschillende NAVO-bondgenoten. Voor informatie zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of NOS-teletekstpagina 766. Klachten indienen kan via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of het gratis nummer 0800-0226033.