Gemeente betreurt uitspraak RvS

venray | De gemeente Venray betreurt dat ze ook door de Raad van State (RvS) in het ongelijk is gesteld over de sluiting van kinderdagverblijf De Nissehoff aan de Bosweg in Venay, maar legt zich wel neer bij de uitspraak.

De gemeente Venray blijft erbij dat het kinderdagverblijf in februari 2014 terecht werd gesloten omdat de directrice te hard zou optreden tegen de kinderen in de opvang.

'Met de beschikbare informatie en adviezen hebben we zorgvuldig belangen afgewogen en risico's ingeschat', meldt ze in een reactie op de uitspraak. 'Met als doorslaggevend criterium de veiligheid van kinderen. We realiseerden ons dat het besluit juridisch kon worden aangevochten. Dat is ook gebeurd. Juist vanwege onze overtuiging dat toezicht en handhaving door de gemeente tot doel moet hebben de kwetsbare kinderen te beschermen, hebben we het juridische traject doorgezet'.

Kort na de sluiting van De Nissehoff door de gemeente ging het kinderdagverblijf failliet. Deze uitspraak betekent voor de gemeente Venray dat ze zich moet beraden op het vervolgtraject. Door de uitspraak van de Raad van State moet ze opnieuw reageren op het bezwaarschrift dat destijds tegen de sluiting is ingediend. 'We beraden ons op de juridische consequenties van deze uitspraak, zowel privaat- als bestuursrechtelijk. In onze afweging blijven we onverminderd het belang en de veiligheid van het kind centraal stellen'. Eerder concludeerde ook de rechtbank in Roermond dat de gemeente het besluit niet goed had onderbouwd.