Nominatie De Laathof

Venray | Het karakteristieke appartementengebouw Historisch Kwartier De Laathof gelegen op de hoek van de Hoenderstraat en de Bontekoestraat is door de gemeente Venray genomineerd voor de architectuurprijs 2016. Een mooie waardering voor ontwikkelaar en architect. Stemmen op dit beeldbepalende complex (en de andere genomineerde projecten) kan de gehele maand mei via de gemeentelijke website.

Afgelopen jaar is het plan volledig gerealiseerd en is het resultaat goed zichtbaar geworden, een prachtig kleinschalig appartementengebouw voorzien van historische detailleringen met een knipoog naar de oude 'witte huizen'.

Dit kleinschalige complex is gelegen in een veilige omgeving in het centrum van Venray met alle voorzieningen zoals bijvoorbeeld een supermarkt (Emté) op loopafstand. Het bestaat uit totaal tien appartementen, waarvan er acht zijn verkocht. De laatste twee beschikbare appartementen met een woonoppervlakte van respectievelijk 125 m² en 155 m² zijn beide voorzien van ruime woonkamers met een loggia als buitenruimte. Daarnaast hebben deze appartementen een verdieping waar de hoofdslaapkamer en de badkamer aanwezig zijn. Op de begane grond hebben de appartementen een eigen afgesloten inpandige berging en op het achterterrein zijn parkeerplaatsen aanwezig. Daarnaast bevindt zich op de begane grond van het gebouw aan de Hoenderstraat een commerciële ruimte van circa 300 m² bedoeld voor de zakelijke of medische dienstverlener.

Mensen die op zoek zijn naar een ruim tweelaags appartement in het centrum van Venray met een architectonische uitstraling en waarde, zijn van harte welkom om te komen kijken op zaterdag 7 mei van 10.00 tot 11.00 uur. Tot 1 juni kan tevens gebruikgemaakt worden van de 'gratis keuken'-actie bij aankoop van een appartement in Historisch Kwartier De Laathof.

Voor meer informatie neem contact op met Peelrand Makelaardij in Venray, telefoon 0478-568846.


Aufrecht gehen

Ysselsteyn | Aufrecht gehen is een Nederlandstalige theatrale audiotour op de enige Duitse militaire begraafplaats van Nederland, langs 32.000 betonnen kruisen over 17 hectare grond. Een tweede serie kan niet uitblijven met actuele verhalen waarin iedereen een stem krijgt. De mensen van toen én de mensen van nu, zoals jij en ik. Welke grens bepaalt of je held, dader of slachtoffer bent? Aufrecht gehen vertelt de verhalen waar je nog nooit oren naar had en zoekt alle denkbare grenzen op in het nadenken en spreken over vrijheid en vrede. Juist hier. Juist nu´. Voel jij je veilig genoeg om over de grens van je land, je huis, je huid te reiken? Aufrecht gehen wordt gemaakt door onder meer stichting Laudio, journalist Lubert Priems, schrijfster Annet Bremen, theatermaker Lotte Lohrengel, muzikant Emil Szarkowicz & Rik Cornelissen. Dankzij bewoners uit de regio komt deze voorstelling tot stand. Óók met de hulp van de jongste inwoners van Ysselsteyn, de talenten van morgen. De voorstellingen op de militaire begraafplaats in Ysselsteyn zijn nog op donderdag 5 mei (19.00 uur), zondag 8 mei (10.00 en 14.00 uur) en maandag 16 mei (14.00 uur). Naast deze openbare voorstellingen zijn er ook besloten voorstellingen voor scholen, verenigingen en bedrijven.

Een voorstelling alleen voor een gezelschap? Mail naar info@stichtinglaudio.nl, bel 0478-541916 of kijk op de websites www.aufrechtgehen.eu en www.joc-ysselsteyn.com.


Blauwe vlaggen voor Leukermeer

Well | Waterrecreatie in Noord-Limburg zit in de lift. De Maas en binnenwateren hebben een steeds grotere aantrekkingskracht op toeristen en recreanten dankzij de inspanningen van ondernemers en overheid. Door de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken werden ook dit jaar blauwe vlaggen toegekend. Vakantiepark Leukermeer in Well had een primeur. Nooit eerder gingen er twee Blauwe Vlaggen tegelijk naar één bedrijf. Ondernemer Martin van Wiefferen mag de blauwe vlag laten wapperen op de stranden én in de jachthaven. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.