Vreugde bij de Venrayse speelsters! Na een jaar terug in de hoofdklasse.
Vreugde bij de Venrayse speelsters! Na een jaar terug in de hoofdklasse. Foto: Henk Lammen

"Samen is onze kracht"

Venray-Venlosche Boys 5-1 (2-0). Doelpunten Venray: Lindie van der Steen en Nadieh van den Einden (beiden 2x) en Elisa Knippenberg.

VENRAY | Het werd niet het verwachte spektakelstuk op sportpark De Wieën. De voetbalsters van Venray zaten na vijf minuten al op rozen, nadat middenveldster Lindie van der Steen de 1-0 had binnengeknikt. Daarna was het feitelijk alleen nog maar wachten, voordat na 90 minuten voetbal de 'champagne' ontkurkt kon worden. Na de 5-1 zege op Venlosche Boys was Venray definitief kampioen in de eerste klasse D en kon het feest beginnen.

Door Henk Lammen

In de rust was het kampioenschap al een feit voor Venray dat genoeg had aan een gelijkspel tegen Venlosche Boys. De enige concurrent, Amstenrade, had eerder die middag opnieuw punten laten liggen (0-0 tegen Nooit Gedacht) waardoor de kampioensvlag in top kon. Om de feeststemming op het veld niet te bederven, werden de Venrayse speelsters niet op de hoogte gesteld. Na de derde treffer van Nadieh van den Einden, haar 21-ste van het seizoen, stond de klok op het scorebord in de tweede helft op precies dertien minuten. Niemand geloofde nog in een wonder, in het laatst de speelsters en begeleiders van de gasten uit Venlo. Venlosche Boys was al verzekerd van de nacompetitie en speelde met het oog op het toetje met de handrem erop. Dat deed niks af aan de prima prestatie van Venray, dat met vijf treffers in de kampioenswedstrijd er geen twijfel over liet bestaan wie de sterkste was in 1D. Trainer Bart Denissen deelde na afloop volop in de feestvreugde. Hij genoot met volle teugen. "Een enorm mooi slot van een prachtig seizoen. Ik ben enorm trots op dit team dat we na vorig seizoen meteen de draad weer hebben opgepakt en het zure gevoel van de degradatie weg hebben gespeeld. Dat is heel knap." Volgend seizoen een hernieuwde kennismaking met de hoofdklasse. Denissen kijkt met veel vertrouwen vooruit: "Er zit enorm veel potentie in de groep, heel veel voetballend vermogen. We hebben een heel jong team en kunnen nog veel ervaring op doen. En alleen maar beter worden. Daarnaast zijn we met enkele speelsters in gesprek om naar Venray te komen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we ook volgend seizoen een woordje meespreken."

Sanne de Boer, met Lotte Koppers de meest ervaren speelster in de selectie, ging na afloop ook helemaal uit haar bol. Precies een jaar geleden was ze ontroostbaar na de degradatie uit de hoofdklasse. Nu straalde ze na de 5-1 zege op Venlosche Boys. "Die degradatie zal ik nooit vergeten. Het was volgens mij precies een jaar geleden. Het was een enorme teleurstelling", graaft de 27-jarige keepster in het korte termijngeheugen. Het heerlijke lentezonnetje op sportpark De Wieën symboliseert haar gemoedstoestand. "Ik ben zo trots op ons team. We zijn moeizaam gestart maar in de loop van het seizoen zijn we echt naar elkaar gegroeid. Met als uiteindelijke resultaat dat we na een jaar weer in de hoofdklasse spelen." Ze straalt bij de slotvraag. "De kracht van dit team? We doen het samen. Als team houden we er niet van om lange ballen te spelen, we willen echt voetballen. Opbouwen van achteruit. Blijven gaan voor elkaar, hard werken. Dat is de basis voor dit succesvolle seizoen."