Parkeerproeven zijn afgerond

VENRAY | De twee parkeerproeven in het centrum van Venray zijn afgerond. Totdat de gemeenteraad op 17 mei een besluit neemt, blijft de huidige situatie intact.

Dit betekent alleen betaald parkeren op de grote slagboomterreinen (Blekersveld en Raadhuisstraat) en in de parkeergarage van de Gouden Leeuw. Er geldt een gereduceerd tarief van 1 euro per uur tot een maximum van 3 euro per dag. De parkeerproeven hebben vijf maanden in beslag genomen. Begin november kwam de gemeenteraad er niet uit en besloot daarom de proeven te houden. De eerste liep van 18 november tot 1 februari. In die periode was het parkeren overal gratis. Vanaf 1 februari tot medio april was de tweede proef met alleen betaald parkeren achter de slagbomen.

De enquĂȘtes en meetgegevens worden verwerkt in een rapport. Op 17 mei neemt de raad een besluit over de toekomst. Het draagvlak voor betaald parkeren nam steeds verder af. Bij centrumondernemers, politiek en automobilisten. Ze vonden het parkeerbeleid onvriendelijk, mede door de vele parkeerboetes.