Schouwburg Venray presenteert op zaterdag 30 april Dolfje Weerwolfje.
Schouwburg Venray presenteert op zaterdag 30 april Dolfje Weerwolfje. Foto: Kim v/d Langenberg

Dolfje Weerwolfje

Venray | De komische musical Nonsens wordt op donderdag 28 april om 20.00 uur opgevoerd in Schouwburg Venray.

De vissoep van zuster Sonja bleek niet meer helemaal vers, waardoor er per ongeluk 52 zusters zijn vergiftigd. De vijf overgebleven nonnen hebben dringend behoefte aan geld voor de begrafenissen en organiseren een benefietvoorstelling. Ze huren een zaal en presenteren een avond vol swingende songs, dansnummers, een poppen-act en een quiz.

Naast moeder-overste Regina (Marjolijn Touw), een voormalig circusartieste, zien we haar rechterhand zuster Futilia (Mariska van Kolck) die alles onder controle tracht te houden, de wereldwijze zuster Beyonce (Wieneke Remmers), zuster Amnesia (Brigitte Heitzer) die haar geheugen kwijt is omdat er een kruisbeeld op haar hoofd viel en ten slotte de novice zuster Pavlova (Renée van Wegberg) die soms wat onbehouwen is en eigenlijk ballerina wil worden.

Een avond met puur en swingend amusement, gebracht door vijf zingende en dansende topcomédiennes.

Op vrijdag 29 april wordt een swingende ode aan de muziek uit de jaar '60 gebracht door The Bootleg Sixties. Met een spectaculaire show zette The Bootleg Sixties in 2014 en 2015 de theaters in Nederland al op hun kop. Nu komen ze terug met nieuwe kostuums, nieuwe effecten en een nieuwe setlist van oude vertrouwde hits uit de sixties.

De Britse muzikanten leggen met ware passie en fenomenale energie de juiste bezieling in de muziek. Maar ook visueel, met maar liefst drie screens met bewegend beeld, waan je je met The Bootleg Sixties terug in de jaren zestig. Een avond vol songs uit de sixties van onder andere The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Who en zelfs de Nederlandse formatie Shocking Blue. Aanvang 20.00 uur.

Rick Engelkes Producties brengt op zaterdag 30 april de familievoorstelling Dolfje Weerwolfje voor kinderen vanaf zes jaar. Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel… gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert… In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart… Dolfje is een weerwolf!

Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven op zijn kop! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt? Dolfje Weerwolfje is gebaseerd op de waanzinnig succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon. Aanvang 19.00 uur.

De kindervoorstelling Pim & Pom Anders dan anders is op zondag 1 mei vanaf 15.00 uur te zien in de schouwburg. Pim ligt te soezen in het raam. Pom zit op de krant. Pim gaapt. De klok tikt. Buiten regent het. Er is geen poes te zien. Wat een saaie dag, zucht Pim.

Hij lijkt op gister en de dag ervoor. Het is tijd voor avontuur. Kom Pom, we gaan er vandoor! Pim en Pom zijn twee poezen. Ze zijn grappig en vrolijk en zeker niet saai. Toch wil Pim wel eens iets anders en Pom is het daar mee eens. Niet weer dezelfde sardientjes en dat gekleurde bolletje wol. Gelukkig blijkt 'iets anders' helemaal niet ver weg te zijn. Als ze op zoek gaan, komen ze het al snel tegen.......

Voor meer informatie, of voor het reserveren van tickets, kijk op de website www.schouwburgvenray.nl.


Opening Hospice Doevenbos

Horst | Buurtzorghuis Hospice Doevenbos in Horst wordt op vrijdag 29 april officieel geopend door José Hoebers (initiatiefneemster), Jos de Blok (directeur Buurtzorg Nederland) en wethouder Vostermans van de gemeente Horst aan de Maas.

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei zijn er open dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Buurtzorghuis Hospice Doevenbos ligt aan de Doevenbosweg 4 in Horst