Lambada-aardbei op Grote Markt

Venray | De ondernemers aan de Grote Markt in Venray hebben samen met Peter en Angelique Jeuken-De Swart de handen ineengeslagen om de bijzondere Lambada-aardbei op een culinaire manier aan het Venrayse publiek te introduceren.

De familie Jeuken kweekt bijzondere aardbeien, de zogenaamde Lambada. De Lambada-aardbei is een ras, dat maar enkele weken in het prille voorjaar beschikbaar is. De aardbei wordt geroemd om zijn bijzondere, zoete smaak. Deze felrode vrucht bevat erg veel natuurlijke suikers en daardoor blijft de volle, zoete smaak altijd behouden.

Ook is de Lambada rijk aan vitamine C, dat bijdraagt aan de gezondheid van onze botten en de natuurlijke suikers zijn de brandstof voor de hersenen. IJssalon De Verleiding verwerkt niet alleen de Lambada in zijn ambachtelijk aardbeienijs, maar ook, u raadt het al, de aardbeiensaus, die gemaakt wordt van deze bijzondere Lambada-lekkernijen.

Tal van verrassende culinaire versnaperingen bieden de ondernemers aan de bezoekers aan. IJssalon De verleiding bijt de spits af met een speciaal Lambada-ijsje in een overvolle Lambada-ijsbeker. De Uitmarkt, De Klokkenluider, café-restaurant De Zwaan, en ijssalon De Verleiding, presenteren deze happening op vrijdag 29 april van 14.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur op de Grote Markt in Venray. IJssalon de Verleiding zal na dit festijn het gehele seizoen de Lambada-aardbei in zijn ambachtelijk ijs verwerken.


Veel proefleden hockeyclub Venray

Venray | Bij Mixed Hockey Club Venray (MHCV) hebben maar liefst 45 kinderen tussen de 5 en 12 jaar meegedaan aan vier proeftrainingen hockey. Deze trainingen waren onderdeel van de Jeugd Sport Kennismakings (JSK)-dagen. De proeftrainingen werden gegeven door gemotiveerde hockeyers van MHCV die de kinderen spelenderwijs wat hockeyvaardigheden bijbrachten.

Volgens Saskia Manders, voorzitter van de Juniorencommissie, is 45 een mooi aantal, zeker als het merendeel besluit om met hockeyen door te gaan. "We zien vele enthousiaste hockeyers die dit enthousiasme overbrengen op vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes. En dat is goed voor de hockeysport."

Via de Jeugd Sport Kennismakingsdagen krijgen alle kinderen tot en met groep 8 van de basisschool de mogelijkheid om bij diverse sporten te kijken en mee te doen om zo te ervaren of het een sport is die ze leuk vinden. "Deze vier JSK-dagen waren bij uitstek geschikt om kinderen in kleine groepjes met leeftijdsgenootjes kennis te laten maken met de beginselen van hockey", licht Annemarie Gerrits, coördinator van de E en F-teams toe. "De JSK-dagen zijn nu voorbij maar kinderen kunnen zich natuurlijk altijd aanmelden en vier keer gratis meetrainen om te kijken of ze het hockeyspel leuk vinden. Dat geldt trouwens voor alle leeftijden."

MHCV heeft momenteel bijna 450 leden en is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de bouw van een nieuw clubhuis. Het huidige pand is ongeveer 40 jaar geleden gebouwd en flink verouderd. Met het nieuwe gebouw kan MHCV weer 40 jaar vooruit.

De ligging van het clubhuis ten opzichte van het veld is veel gunstiger en ook komt er een extra inspeelveld.

Op de laatste JSK-dag kregen alle deelnemers een certificaat van MHCV en een kortingsbon om hockeyspullen bij Sport2000 te kunnen kopen. Uiteraard mochten de kinderen nog even met MHCV mascotte Hennie de Hockeyhaas op de foto.

"Plezier in het spel is het allerbelangrijkste en dat zit wel goed", vervolgt Saskia lachend, "gezien de vrolijke gezichten op het veld!"


Aspergewandeling in Venray

Venray | Vier restaurants in Venray zijn een samenwerking aangegaan en houden op zondag 1 mei een aspergewandeling.

De deelnemende restaurants zijn De Beejekurf, hotel & brasserie De Zwaan, BRL en Brasserie '54. De wandeling duurt van 13.00 tot 16.00 uur en de route loopt van restaurant naar restaurant. Elk restaurant verrast met twee aspergegerechtjes en wijn. En dit alles voor een bedrag van 60 euro. Reserveren kan via e-mail info@anno54.com.