Inschrijving carnavalsliedje 2016-2017

Venray | Het carnavalsseizoen 2016-2017 nadert alweer met rasse schreden en het moment om met de nieuwe liedjes te beginnen is aangebroken.

Hierbij de oproep aan artiesten, tekstdichters, muziekschrijvers of eenieder die het carnavalslied een warm hart toedraagt om zich in te schrijven en de strijd aan te gaan voor een plek op de nieuwe cd. Het aantal inschrijvingen is onbeperkt.

De inschrijftermijn sluit op zondag 5 juni om 11.11 uur. Op het liedjesfestival van 24 september gaan maximaal elf liedjes de strijd met elkaar aan. Dit houdt in dat er vanaf twaalf inzendingen weer een voorselectie wordt gehouden. Deze voorselectie vindt plaats op zaterdag 18 juni.

De inschrijving verloopt geheel digitaal via e-mail liedje-inschrijving@pielhaas.nl.

Kijk voor meer informatie op de website www.pielhaas.nl.


Bus naar Pinkpop

Vierlingsbeek | Gryphus in Vierlingsbeek gaat in het tweede weekend van juni met twee bussen naar de 47e editie van Pinkpop in Landgraaf.

Een bus vertrekt op zaterdag 11 juni en een op zondag 12 juni. Op zaterdag staan onder andere Rammstein, Doe Maar, Puscifer, Lianne La Havas, James Morrison, Ghost, Noisia en Matt Simons op het Pinkpoppodium. Op zondag is het de beurt aan onder andere Paul McCartney, Lionel Richie, Kygo, Skunk Anansie, Bring Me The Horizon, Balthazar, Vintage Trouble en Douwe Bob. De opstapplaatsen voor de busreis zijn Vierlingsbeek, Venray, Horst en Boxmeer. Voor meer informatie over of opgave voor deze busreizen kunnen geïnteresseerden bellen met (0478)631802, (0478)630508 of een e-mail sturen via info@gryphus.nl.


Moederdagactie bij September

venray | Het is bijna Moederdag, 8 mei worden de lieve mama's weer flink in de bloemetjes gezet.

September heeft dit jaar een actie aan deze dag verbonden. Wanneer je een boeket in de winkel bestelt of via de website, maak je kans op een bloemenabonnement. Met een bloemenabonnement kun je een half jaar lang, elke twee weken een boeketje laten bezorgen. Dat kan voor jezelf, maar ook voor je moeder, oma, geliefde of zomaar een vriend of vriendin. September is gevestigd aan de Patersstraat in Venray.


Bijenwacht

Venray | Zoals elk jaar ontfermen ook in 2016 onderstaande imkers zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje.

Het gaat alléén om vrij hangende bijenzwermen, dus niet in de spouwmuur. Bij overlast van wespen en bijen op andere plaatsen moet een erkend bestrijdingsbedrijf worden ingeschakeld.

Beschikbaar zijn: gebied Venray en Leunen: René Rutten, 06-10196977

Gebied Oostrum: Wim Jacobs, (0478)585652

Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, (0478)532557, 06-42103618

Gebied Ysselsteyn, Veulen en Heide: H. Potten, (0478)541579, 06-13434377

Gebied Wanssum: Chris Peters, 06-53305123, (0478)532036

Gebied Castenray: Momenteel niemand beschikbaar.

Erkende bestrijdingsbedrijven: Vink Ongediertepreventie, telefoon (0478) 532011, 06-53239814, Traas Limburg, telefoon 06-22605746 of Bugfree ongediertebestrijding, telefoon (0478) 513010, 06-46430898.


Centrum gaat voor blauwe zone

Venray | Ondernemers in het centrum, bewoners en andere belanghebbenden kiezen voor een blauwe zone als toekomstig parkeerbeleid. Daarnaast zou achter de slagbomen tegen een gering bedrag parkeergeld gevraagd moeten worden. Ondernemersvereniging Venray Centraal pleit hiervoor tijdens een thema-avond op dinsdag 3 mei in de schouwburg.

De afgelopen maanden is door Venray Centraal de parkeerproef nauwlettend gevolgd. Daarbij is ook overleg geweest met andere belanghebbenden zoals pandeigenaren en bewoners van het centrum.

Uit dat overleg is bovengenoemd parkeerbeleid naar voren gekomen. Een oplossing waarin zowel ondernemers en bewoners zich kunnen vinden. Door het invoeren van een blauwe zone met een maximale parkeertijd van drie uur zullen de parkeerplekken in de straten van het centrum niet de hele dag door dezelfde auto bezet zijn. Wél moet er voor centrumbewoners de mogelijkheid tot ontheffing of vergunning terugkomen.

Volgens Theo Klabbers, voorzitter van Venray Centraal, is deze oplossing het beste voor iedereen. "Het is lastig om voor iedereen alle wensen te kunnen invullen. Dan moet je gaan polderen en daar is dit uitgekomen." Aangezien alle direct betrokken partijen in het centrum zich in dit voorstel kunnen vinden, is Klabbers van mening dat de politiek hier niet omheen kan.

"We houden daarom op 3 mei een thema-avond in de schouwburg. Hiervoor zijn alle centrumondernemers uitgenodigd evenals hun medewerkers. Daarnaast hebben we ook de politiek uitgenodigd. Tijdens deze avond willen hen ervan overtuigen dat dit voor alle partijen de beste oplossing is", aldus Klabbers.

Tijdens die avond komen ook onderwerpen zoals klantvriendelijkheid en veiligheid in het centrum aan bod. "Ook dat is een aandachtspunt voor ons als ondernemers." De avond begint om 19.00 uur en wordt afgesloten met een optreden van O'G3NE.