Afbeelding
Foto: ron koenen

Huldiging jubilaris VSS

Veulen | Tijdens de jaarvergadering van Vrouwen Samen Sterk (VSS) uit Veulen werd Wilma Mulders- van den Bekerom gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap bij de vereniging.

Wilma ontving een gegraveerd glas en een mooie bos bloemen.


Wie wordt koning schutterij Venray?

Venray | Op zondag 1 mei houdt Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan het jaarlijkse koningsvogelschieten.

De dag begint om 8.45 uur wanneer het koningspaar Bernie en Annemie van Lierop-Nooijen aan huis wordt opgehaald om vanuit daar naar de Sint Petrus Bandenkerk te trekken. In de kerk vindt vervolgens de eucharistieviering plaats.

De schietwedstrijden beginnen om 13.45 uur op de schuttersweide aan de Loonsedijk 5 in Merselo. De jeugd vanaf 6 jaar strijdt mee om de titel van jeugdschutterskoning. Verder is er de strijd om de erepublieksvogel, die voor iedereen toegankelijk is, en het koningsvogelschieten voor de leden van de schutterij.

Tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest, met 150 schutterijen uit Nederlands- en Belgisch-Limburg en tienduizenden toeschouwers, mag de schutterij uit Venray als afgevaardigde van de schuttersbond Juliana officieel het schuttersfeest mee openen. De schutterij is nog op zoek naar mensen die op deze dag, maar liever nog structureel, mee willen werken. De vereniging is op zoek naar sappeurs (bielemannen), schutters en tambours. Voor meer informative www.zandakker.nl of de pagina op Facebook.


Lourdesreis 2016

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 20 tot en met 28 mei met de bus, en van 22 tot en met 27 mei en van 7 tot en met 12 september met het vliegtuig naar Lourdes.

Dit zijn medisch verzorgde reizen en geschikt voor jonge en oude, zieke en gezonde mensen. Lourdesgroep Maas en Peel reist onder de vlag van de Organisatie Limburgse Bedevaart. Meer informatie is verkrijgbaar bij Cristien Goumans via telefoon (0478)636676, 06-23532814 of kijk op www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.