Vanaf links Lynn Martens, Ena Spahic, Lisa Martens en Miranda Jaspers.
Vanaf links Lynn Martens, Ena Spahic, Lisa Martens en Miranda Jaspers. Foto: Bert van de Venne

"We hebben prima gespeeld"

Red Stars-Klimaatgroep Stars 8-2. Punten Red Stars: Lynn Martens en Miranda Jaspers (beiden 3x), Lisa Martens en het dubbel Lynn Martens/Jaspers.

venray | Op de slotdag van de competitie wonnen de tafeltennissters van Red Stars de thuiswedstrijd tegen Klimaatgroep Stars: 8-2. Door deze overwinning is Red Stars tweede geworden in de tweede divisie, achter de ongenaakbare kampioen Tafeltennis Zwolle.

Door Henk Lammen

De 8-2 zege op Klimaatgroep Stars was meteen ook de laatste wedstrijd voor het team bestaande uit Miranda Jaspers, Ena Spahic en de zussen Lynn en Lisa Martens. Drie speelsters stoppen, waardoor Red Stars volgend seizoen geen damesteam meer heeft in de competitie. Lynn Martens (20) vertrekt begin september voor een schoolstage van enkele maanden naar China. De tweedejaars studente International Business Administration aan de Universiteit in Tilburg stopt met pijn in het hart, maar kijkt ook vol verwachting uit naar een nieuwe levenservaring. "Ik kom in een totaal andere wereld, wat betreft filosofie van de mensen, maar ook de cultuur." In de bakermat van de tafeltennissport hoopt Martens aan de universiteit in Canton toch nog een balletje te kunnen slaan. "In ieder parkje spelen mensen tafeltennis, maar ik hoop natuurlijk ook in een universiteitsteam te kunnen spelen." De ene speelster gaat naar China, Miranda Jaspers heeft Italiƫ als uitvalsbasis voor haar stage. De 21-jarige tafeltennisster vertrekt voor haar studie Leisure en Hospitality aan het ROC Nijmegen begin mei al naar de laars van het Zuid-Europese land. Begin oktober keert ze pas terug in Venray, waardoor ze het competitiebegin van de nieuwe najaarscompetitie gaat missen. Ook zij hakte inmiddels de knoop door en zegt voor minstens een seizoen vaarwel tegen het damesteam. "Bij terugkomst ga ik bij de heren spelen, waarschijnlijk het vierde of vijfde team."

De deze week zeventien jaar geworden Lisa Martens koos na de aankondiging van haar zus en Miranda Jaspers eieren voor haar geld. "De combinatie studie (Media Vormgeving in Eindhoven, red.), werken in het weekend en tafeltennissen was al moeilijk voor me. Ik moet iedere dag terugkomen, dat slokt heel veel tijd en energie. Ik had wel door willen gaan, maar nadat Miranda en Lynn waren gestopt, was de keuze voor mij niet moeilijk."

De pas 16-jarige Ena Spahic is aan een uitstekend seizoen bezig. Met een percentage van 71 procent aan gewonnen partijen behoort ze tot de top tien van de tweede divisie. Door het aangekondigde afscheid van het damesteam is haar tafeltennistoekomst onzeker. "Ik weet echt nog niet wat ik ga doen", zegt de talentvolle speelster. Stoppen, een terugkeer naar de jeugd, spelen bij de heren, de opties zijn er voor het uitkiezen. "Ik ga er eens rustig over nadenken." Over een ding zijn de vier speelsters het eens. Juist nu de resultaten zo goed zijn, is het jammer dat Red Stars volgend seizoen geen damesteam meer heeft. In de Venrayse tafeltennishal wonnen Miranda Jaspers en Lynn Martens afgelopen weekend beiden drie enkelspelen, terwijl Lisa Martens een enkelspel op haar naam schreef. Ook het dubbel Lynn Martens/Miranda Jaspers pakte een punt voor Red Stars. Een waardige afsluiting van het seizoen.

"Op voorhand wilden we niet laatste worden", zegt Jaspers. "Dit is een enorme meevaller, we hebben als team een uitstekend seizoen gespeeld." Lisa Martens verwoordt aan het slot het gevoel van het viertal. "Het is jammer dat we nu moeten stoppen."