Tennissers Venray verliezen nipt

De Bosch | De tennissers van TC Venray, uitkomend in de Eredivisie, hebben de derde wedstrijd uit tegen Bastion Baselaar uit Den Bosch verloren met 2-4.

Sander Geeris speelde het eerste enkelspel en wist in deze partij zijn tegenstander continu onder druk te houden. Hierdoor wist hij zijn wedstrijd met 6-2 6-2 te winnen. Rens Bouwmans speelde de tweede partij, speelde solide in de eerste set en kon op 5-4 de set uitserveren. Helaas lukte dit niet en werd vervolgens zelf op 6-5 nog eens gebroken. Hierdoor verloor hij de set en - uiteindelijk de wedstrijd met 5-7 3-6.

Ron van der Wouw speelde een lange wedstrijd, had kansen in beide sets en was fysiek beter. Helaas moest hij het toch afleggen en verloor 3-6 4-6. Tim Cornelissen (foto) speelde de afsluitende singel en liep telkens achter de feiten aan. Zijn tegenstander zette hem on der druk en hier kwam Cornelissen niet onderuit, hij verloor 2-6 2-6. Tussenstand na de enkelspelen 1-3.

Bouwmans en van der Wouw speelden vervolgens een uiterste sterke en spannende dubbel. In de eerste set liepen ze achter de feiten aan verloren met 3-6, maar kwamen ijzersterk terug in set 2 met enkele fabelachtige punten 6-4. In set 3 moest de tiebreak de beslissing brengen, die ging naar Den Bosch 6-7.

Geeris en Cornelissen speelden de afsluitende dubbel. Geeris speelde ijzersterk in set 1, waar Cornelissen naar mate de wedstrijd vorderde beter in zijn spel kwam. Het Venrayse koppel won 6-4 3-6 6-3. Einduitslag 2-4 voor Den Bosch. Hierdoor staat Venray na drie speelrondes op de vierde plaats. Op 7 mei speelt Venray zijn volgende wedstrijd om 13.00 uur tegen Maastricht.

Zege handbalsters

Manual-Lido 20-15 (12-10). Topscorers Manual: Maaike Lipman (7x), Lisa de Vries (5x), Jose Kessels (4x), Eva Jaegers (3x) en Eva Bastiaans.

Venray | De handbalsters van Manual wonnen in eigen huis tegen Lido: 20-15. De thuisploeg begon sterk met fraaie combinaties en was daarbij de gasten steeds te slim af. Aan het einde van de eerste helft verslapte de concentratie bij de Venrayse handbalsters en Lido maakte daarvan gretig gebruik: 12-10. In de tweede helft begon Manual opnieuw sterk. Mede dankzij goede reddingen van Jonna Kessels wist Manual de voorstand te behouden en verder uit te bouwen: 20-15.