De kampioenen van ActiveRooy.
De kampioenen van ActiveRooy. Foto: ActiveRooy

"Eindelijk, kampioen!"

Shock'82 2-ActiveRooy 1-3. Setstanden: 21-25, 22-25, 23-25 en 25-17.

Cuijk | De volleyballers van ActiveRooy wonnen zaterdag in de eerste klasse E hun 'kampioenswedstrijd'. Uit tegen Shock'82 2 in Cuijk zegevierde de Venrayse ploeg, die vorige week onverwacht op basis van het setgemiddelde al de titel greep, eenvoudig met 1-3. "Eindelijk, na zoveel jaren nu echt kampioen."

Door Henk Lammen

Het duel op de slotdag van de competitie tussen de kampioenen uit Venray en de nummer vier van de ranglijst kreeg voor aanvang plots een andere, negatieve lading. Waar ActiveRooy erop gebrand was om minstens een puntje te pakken om alleen de competitie als ranglijstaanvoerder te eindigen, dacht de thuisploeg daar geheel anders over. "We wilden de eerste set winnen om het kampioenschap toch nog enige glans te geven. Zodat we niet op basis van het onderlinge resultaat, maar een duidelijk setverschil de titel konden vieren", aldus speler Rik Wienen. De gasten werden verrast door een onverwachte move van de thuisploeg die de spelverdeler van het eerste team onder een andere naam op het wedstrijdformulier had staan. Na protesten van Venrayse zijde kon het duel een kwartier later als gepland alsnog beginnen. De toon was evenwel meteen gezet. ActiveRooy speelde in de eerste set niet als een kampioen. De thuisploeg, nog strijdend voor een laatste kans op deelname aan pd-wedstrijden, nam een 18-11 voorsprong en leek in een zetel de eerste set binnen te slepen. De gasten werden op tijd wakker geschud en gingen met succes op inhaaljacht. Via een prachtige servicereeks en uitstekend verdedigend en aanvallend werk van Leon Jacobs, de broers Roel en Dennis van Hooft en Sam Faessen verdween de voorsprong van Shock'82 als sneeuw voor de zon. Binnen enkele minuten stond er met tien punten op rij een 18-21 voorsprong op het scorebord. De thuisploeg was mentaal geknakt door de veerkracht van de Venrayse ploeg die met 21-25 de eerste set pakte. De setwinst werd gevierd met enkele luide knallen en een kleurrijke confettiregen. "Met dank aan onze sponsor, Nick van D'n Oldtimer. Bovendien was het vaatje bier binnen dat hij ons had beloofd', lachte Wienen na afloop. Na het binnenhalen van de eerste set was de druk van de ketel. In de twee volgende sets wist ActiveRooy niet het hoogste niveau te behalen. Niemand die daar nog om maalde. Aan beide kanten werden veelvuldig fouten gemaakt en slordig gespeeld. De gasten uit Venray toonden zich desondanks beide keren de betere ploeg en pakten met 22-25 en 23-25 de setwinst en een 0-3 voorsprong. In de vierde set stond ActiveRooy in een vloek en een zucht met 11-1 achter. Nog eenmaal werd de rug gerecht en bleef een blamage in de laatste set van het seizoen uit. Met 25-17 setverlies eindigde het kampioensjaar met een 1-3 zege. Na de laatste slagenwisseling knalden de kanonnen opnieuw in de sporthal in Cuijk en werd de zaal gekleurd met een fraai kleurenspectrum. De Venrayse volleyballers genoten met volle teugen van het uitgesteld kampioensfeestje. "Hier hebben we jaren op moeten wachten", aldus een opgetogen Wienen die zich vervolgens weer in het feestgedruis stortte. Het tweede feestweekend nadat vorige week ook de dames al de titel pakten in de derde divisie. "We gaan het vanavond nog een keer dunnetjes over doen."