Directeur Hans Hebben toont trots het eindbedrag: ruim 2000 euro!
Directeur Hans Hebben toont trots het eindbedrag: ruim 2000 euro! Foto: Henk Lammen

Unicefloop een succes

Oirlo | De Unicefloop van basisschool Eigenwijs in Oirlo/Castenray leverde vorige week vrijdag 2069,29 euro op voor het goede doel.

Door Henk Lammen

Aan het einde van de loop maakten Leny Manders van Unicef regio Venray samen met schooldirecteur Hans Hebben het bedrag bekend aan de 140 kinderen die dit prachtige bedrag bij elkaar hadden gerend. Nadat de leerlingen het Koningsdaglied als opwarmertje hadden gezongen, verschenen de kleinsten aan de start om op sportpark De Heesakker tien minuten lang zoveel mogelijk rondjes te rennen. Wethouder Lucien Peeters opende de loop en rende zelf ook mee. Vervolgens was het de beurt aan de kinderen van de hogere groepen. Na afloop van de Unicefloop konden de kinderen nog flink sporten tijdens de Koningsspelen om vervolgens te gaan genieten van een welverdiende meivakantie.

De opbrengst van deze Unicefloop wordt door Unicef ingezet voor het bestrijden van ondervoeding bij kinderen in Mozambique. In Mozambique is 43% van de kinderen onder de vijf jaar chronisch ondervoed. Zij hebben veel meer kans om te overlijden. En als ze overleven krijgen ze te maken met gezondheidsproblemen en een ontwikkelingsachterstand die ze nooit meer inhalen. Ter voorbereiding op de Unicefloop kregen alle leerlingen van groep vijf tot en met acht een gastles over ondervoeding van de jeugdvoorlichters van Unicef Venray.