De nieuwe Venray-spits Jordi Janssen wint het kopduel van zijn bewaker van Bekkerveld. Links kijkt Danny Pelzer toe.
De nieuwe Venray-spits Jordi Janssen wint het kopduel van zijn bewaker van Bekkerveld. Links kijkt Danny Pelzer toe. Foto: Lotte Kamphuis

Jong en gretig Venray verrast

Venray-Bekkerveld 4-2 (1-0).

Doelpunten: 11. Armend Shala 1-0; 55. Thommie Vluggen (strafschop) 1-1; 56. Armend Shala 2-1; 57. Thommie Vluggen 2-2; 82. Armend Shala 3-2; 93. Armend Shala 4-2. Scheidsrechter: Kezer (Loosbroek). Toeschouwers: 250. Gele kaart: Ruben van der Waerden (Venray), Jeroen Lemmens, Demsey Dowson en Ruben Henssen (Bekkerveld).

SV Venray: Nielen; Van Dijck, Linders, Gielens en Van der Waerden; Pelzer, Van Mil en Egelmeers; Kleuskens (75. Koenen), Janssen (89. Kessels) en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray won thuis verrassend met 4-2 van de nummer twee Bekkerveld in de eerste klasse D. Uitblinker Armend Shala was weer trefzeker. De 18-jarige aanvaller leidde de Venrayse ploeg met vier doelpunten naar de 4-2 zege op de Heerlenaren.

Bekkerveld is altijd een lastige opponent voor Venray, dat bovendien de geschorste topschutter Niek Versteegen miste. Trainer Stef Sijbers trad met een veredeld jeugdelftal aan. Zeven basisspelers komen rechtstreeks uit de jeugd. Vijf zijn eerstejaarssenior terwijl er twee (Armend Shala en Ruben van der Waerden) nog A-junior zijn.

Het jeugdig enthousiasme won het van het overmoedige Bekkerveld. De Zuid-Limburgers wekten de indruk even de volle buit te komen ophalen op sportpark De Wieën. Dat pakte heel anders uit. Tot groot ongenoegen van trainer Coocky Voorn die langs de lijn het vuurtje opstookte. Daarmee haalde hij zich de toorn van de thuisploeg op de hals. Na afloop kreeg Voorn het voor de tribune verbaal aan de stok met enkele Venrayse supporters.

Het mocht de pret niet drukken. De superjonge Venrayse formatie sleepte een dikverdiende 4-2 zege uit het vuur. De blijdschap was na afloop groot in rood-witte kamp. "Maar we zijn er nog lang niet", waarschuwde Armend Shala. "We moeten nog zeker twee keer winnen om ons direct te handhaven."

Shala verkeert momenteel in een bloedvorm. De ene goal is nog mooier dan de andere. Met het hoofd, de voet of uit een vrije trap, het maakt de technicus allemaal niets uit. "Het is vooral een kwestie van vertrouwen", zei de matchwinnaar. Tegen hekkensluiter RVU schoot hij al vijf keer uit zijn slof. "Vandaag wilde ik laten zien dat ik het ook tegen goede ploegen kan. Deze vier goals zijn nog belangrijker dan die vijf."

Shala beleeft – net als zijn elftal - een wisselvallig seizoen. Als centrale middenvelder moest hij het vaker fysiek afleggen tegen stevige opponenten. Op de linkervleugel krijgt hij meer ruimte voor zijn acties. Na elf minuten werd hij gevloerd op 25 meter van het doel. Niek Versteegen, de vrije trappenspecialist, zag vanaf de tribune dat Armend Shala de bal schitterend binnenschoot: 1-0. "Normaal neemt Niek ze. Maar ik kan het ook", glunderde Shala.

De voorsprong was verdiend. Vanaf de aftrap was Venray veel gretiger dan Bekkerveld. Dat veranderde na rust. Nadat Danny Pelzer op de paal schoot, legde Ruben van der Waerden een tegenstander neer binnen de zestien. Thommie Vluggen schoot raak vanaf de stip: 1-1. Direct nam Venray weer de leiding. Uit een voorzet van Ron Kleuskens kopte Shala raak: 2-1. Ook Bekkerveld scoorde vanaf de aftrap en Vluggen vond weer het doel: 2-2.

Bekkerveld moest met soms grove middelen de Venraynaren afstoppen. De lankmoedig leidende arbiter Kezer greep niet kordaat in, terwijl hij ook twee handsballen over het hoofd zag. Acht minuten voor tijd slalomde Shala door de defensie. Wederom maakte een Bekkervelder hands maar ditmaal was de thuisclub blij dat Kezer niet floot. Shala heroverde op miraculeuze wijze de bal en krulde prachtig de 3-2 binnen.

In de extra tijd ging een Zuid-Limburgse verdediger in de fout en wie anders dan Armend Shala profiteerde: 4-2. Trainer Stef Sijbers was in zijn nopjes. "We hebben in een heel hoog tempo en met veel energie de winst gepakt."