Afbeelding
Foto: ron koenen

Zieke Sem Kengen ontmoet Ali B

Overloon | Wensstichting Oppepper4all heeft op 5 april een wens vervuld voor de negentienjarige Sem Kengen uit Overloon.

Sem is een groot fan van zanger Ali B. Dankzij de wensstichting mocht hij een voorstelling van zijn held bijwonen en persoonlijk met hem kennismaken. Het was een prachtige dag en een enorme verrassing voor de zieke Sem.

Sem woonde een aantal jaren in Venray. In zijn tweede levensjaar overleed zijn vader. In verband met de nieuwe relatie van zijn moeder verhuisde Sem op zesjarige leeftijd naar Overloon. Tijdens de puberteit ontstonden gedragsproblemen. Vorig jaar bleek dat Sem lijdt aan de progressieve stofwisselingsziekte X-ALD, met afbraak van de witte stof in de hersenen. Deze ziekte begint meestal met gedragsproblemen voordat de lichamelijke en geestelijke achteruitgang zichtbaar wordt. Momenteel wordt Sem verpleegt in Huize Padua op een afdeling voor hersenletsel.

Deze wensdag werd Sem door Oppepper4all aangeboden om zijn ziekte even te laten vergeten. Nu is hij nog in staat om te genieten van zijn held Ali B en hij heeft er samen met zijn familie echt van genoten. In de regio Oost-Brabant is de wensstichting nog op zoek naar wensvervullers. Maar dat weerhield de stichting er niet van om deze wens uit te willen voeren. Wensvervullers Wilma Spaan en Jaap Post kwamen Sem in een Hummer ophalen bij het verpleeghuis om hem naar Overloon te brengen. De droomauto van Sem was door een sponsor voor een 'oppepperprijsje' ter beschikking gesteld.

Wensstichting Oppepper4all bestaat dit jaar tien jaar en realiseert allerliefste, soms laatste- wensen, van mensen van jong tot oud, die als gevolg van hun chronische ziekte lang niet in staat zijn geweest leuke dingen te doen. Zo hebben ze al bijna 400 wensen vervuld door heel Nederland. Op zo'n unieke en persoonlijke Oppepperdag kunnen de zorgen voor even worden vergeten en wordt veerkracht verzameld voor de (vaak onzekere) toekomst. Even alle sores vergeten en met elkaar genieten.

Om nog meer Oppepperdagen in Nederland mogelijk te maken is de stichting op zoek naar wensvervullers en donateurs. Wie een wens wil aanvragen kan daarvoor terecht op www.oppepper4all.nl.