Pompstation Breehei breidt uit

LEUNEN | Pompstation Breehei in Leunen gaat het grondgebied uitbreiden. Er komen geen nieuwe gebouwen maar de bestrating en afrastering worden vernieuwd en komen straks buiten het bestaande terrein te liggen.

In 1948 kocht Waterleiding Maatschappij Limburg NV een stuk grond in het buitengebied van Leunen voor de oprichting van een pompstation voor de drinkwatervoorziening in de regio. Op 10 maart 1950 was de officiƫle opening van het gebouw aan de kruising van de straten Breehei en Breevennenweg.

De uitbreiding van het pompstation past niet binnen het bestemmingsplan. Er zijn alleen gebouwen voor de drinkwatervoorziening toegestaan. Waterleiding Maatschappij Limburg gaat het perceel een stuk uitbreiden in het huidige natuurgebied. Dit terrein is nu nog beplant met bomen die deel uitmaken van het aangrenzende bosgebied. Voor de uitbreiding moeten enkele bomen worden gekapt.

Tevens wordt er vanaf de Breevennenweg een extra toegang naar het pompstation aangelegd. De bestaande ontsluiting aan Breehei blijft intact.