Verlies hockeyers in slotminuut

Wijchen-Venray 3-2 (2-1). Doelpunten Venray: Willem van Soest en Cornfiel Kroon jr.

Wijchen | De hockeyers van derdeklasser Venray verloren zondag in de laatste minuut van Wijchen. De gasten uit Venray gingen in het uitduelongelukkig met 3-2 onderuit. De thuisploeg benutte in de laatste minuut een strafcorner en wist daardoor de winstpunten in eigen huis te houden.

In eerste instantie leek het een zwarte dag te horen voor de Venrayse ploeg. Op een veld dat werd geteisterd door de hagel leek het lange tijd gelijk op te gaan tussen de twee rivaliserende ploegen, alhoewel het vooral Venray was dat gevaarlijk was in de cirkel van zijn tegenstander. Snel opkomende middenvelders als Willem van Soest wisten keer op meters te kunnen maken op de rechterflank maar de Venrayse voorhoede onder leiding van Sebastiaan Michiels wist deze mogelijkheden niet te benutten. Door het laten lopen van een spits en later een bal die op de bal kwam en vanuit de rebound werd gespeeld kwam Venray in de eerste helft op een 2-0 achterstand. Het zonnetje begon pas weer te schijnen toen middenvelder Cornfiel Kroon een pass ontving van verdediger Lucas Leurs en met het grootste gemak een drietal middenvelders uitspeelde alvorens aan te zetten en de cirkel binnen te stormen. Zo gauw de rand van de cirkel was bereikt haalde Kroon uit en sloeg de bal snoeihard rechts langs de keeper, waardoor Venray met 2-1 de rust in ging. Waar Venray zich in de eerste helft nog enkele malen terug liet dringen op eigen helft had de ploeg overduidelijk de touwtjes in handen in de tweede helft. Enkele wijzigingen in de opstelling zorgde ervoor dat Venray zijn kracht op het middenveld effectiever kon gebruiken. Juist achterhoedespeler Willem van Soest zorgde voor de gelijkmaker in de tweede helft. Het werkpaard van het team bevond zich over de middenlijn toen hij een backhand pass ontving van Stan Deeks. Nog voor Wijchen goed en wel doorhad wat er stond te gebeuren was van Soest in de cirkel en tipte hij subtiel een balletje langs de keeper van Wijchen, na hem op het verkeerde been te zetten: 2-2. Lange tijd leek het Venray te zijn dat op voorsprong zou komen maar het defensieve spel van Wijchen zorgde ervoor dat spitsen als Jesper Timmermans weinig tot geen ruimte kregen om tot een doelpunt te komen. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd wist Wijchen een aanval te forceren die door een defensieve fout leidde tot een strafcorner. Deze werd benut waardoor Venray in de laatste secondes van de match met 3-2 achterstond en zonder punten huiswaarts keerde.

Op zondag 24 april speelt Venray de hockeyderby tegen Horst. Het duel op sportpark De Wieën begint om 14.45 uur.

Hockeysters onderuit

Liempde-Venray 3-1 (1-1). Doelpunt Venray: Nienke Muijsers.

Liempde | De hockeysters van vierdeklasser Venray verloren het uitduel met Liempde geflatteerd met 3-1 (1-1). Venray speelde een sterke wedstrijd tegen de iets hoger op de ranglijst geklasseerde thuisploeg, maar bleef desondanks puntloos. In het eerste duel deelden beide ploegen nog de punten (2-2) in Venray. De wedstrijd begon met veel druk van de thuisploeg. De buitenspelers van Liempde wisselden onderling veel waardoor het voor Venray moeilijk was zijn eigen spelletje te spelen. Liempde kwam dan ook op voorsprong, maar Venray had snel een antwoord klaar. Aanvaller Nienke Muijsers scoorde en bracht de 1-1 ruststand op het scorebord. Na de pauze konden de gasten meer druk zetten, het doelpunt viel echter aan de andere kant: 2-1. In de slotfase kreeg Venray meerdere doelkansen, kreeg ook volop strafcorners maar wist die niet te verzilveren. Zoals zo vaak viel ook nu het doelpunt aan de andere zijde. Uit een van de spaarzame aanvallen besliste de thuisploeg het duel definitief: 3-1. de wedstrijd sprak Pim Paijens: "Het is jammer dat de uitslag niet weergeeft hoe we gespeeld hebben. Ik denk dat we zeker in de tweede helft de betere ploeg waren, maar wisten helaas niet te scoren", aldus een teleurgestelde coach Pim Paijens na afloop.

Venray komt zondag 24 april op eigen veld in actie tegen Mierlo, de koploper en titelfavoriet in de vierde klasse. Het duel begint om 12.45 uur.

Eventing Castenray

Castenray | In het weekend van vrijdag 6 t/m zondag 8 mei vindt Eventing Castenray plaats. Er zijn nationale rubrieken voor pony's en paarden met 400 deelnemers.

De wedstrijden beginnen op vrijdagmiddag met enkele ponyrubrieken en de B-rubriek voor paarden. Al deze ruiters en amazones moeten een dressuurproef en een springparcours afleggen, daarna moeten zij een cross country rijden met sprongen over vaste, natuurlijke hindernissen. Op zaterdag en zondag zijn er ook wedstrijden voor de verder gevorderde paarden en pony's. Er worden ook twee internationale rubrieken gehouden met een internationaal deelnemersveld. Deelnemers uit België, Denemarken en Duitsland strijden tegen de Nederlandse ruiters en amazones. Op zaterdag rijden zij een cross country en ook op zondagmiddag wordt een internationale cross country gereden. Rond de wedstrijd wordt een aantal activiteiten georganiseerd. Zo worden op donderdag trainingen gegeven aan beginnende eventing ruiters en worden op zaterdag de jongste ruitertjes en amazones in de kunst van de eventing ingewijd door de Limburgse internationale amazone Laura Hoogeveen.

Na de training mogen zij een parcours met vaste hindernissen en balkenhindernissen springen onder de titel Go for Gold Kids, my first eventing. Op zondagmiddag is er voor elk wat wils op het wedstrijdterrein met demonstraties van de Friese Paarden Carrousel Phaidra, een westerndemonstratie door Wendy van Osch, een showprogramma van de voltige groep de Wittegheit, schapen drijven door Marieke Kodde en voor de kleinsten is er de kinderboerderij van De Loi. Verder is er een rondrit mogelijk met een koets getrokken door Nederlandse trekpaarden. Op zondagmiddag worden de internationale CCI*-rubriek in de springring en de internationale CIC* -rubriek in de Cross Country beslist. Het evenement vindt plaats op de terreinen van de Oosterboschweg in Castenray.