Afbeelding
Foto:

NK-titel voor Anke en Linsey

Oss | Tijdens de NK garde- en showdans in Oss is het duo Anke Fleurkens en Linsey Xhofleer (foto) van DV Peeldancers uit Ysselsteyn Nederlands kampioen geworden in de categorie show duo hoofdklasse van het NDO.

Het is voor Anke en Linsey een mooi afscheid van hun duo danscarrière. Samen werden zij drie jaar op rij Nederlands kampioen. Zij werden met veel enthousiasme getraind door Sabina Litjens en Loes Poels. Anke en Linsey wisten de Nederlandse titel goed weten te verdedigen en behaalden 276 punten. Met de behaalde punten kwalificeerden zij zich ook voor het EK van het EFDO in Den Bosch op zondag 1 mei. Dit wordt tevens hun laatste optreden. DV Peeldancers nam tijdens het NK deel met negen groepen, solo's en duo's. Het duo Sanne Bruijnzeels en Elke Lemmens behaalde 236 punten en een tweede plaats in de categorie show duo junioren. Anne Konings deed het erg goed als soliste en behaalde 251 punten en daarmee een eerste plaats in de categorie solo junioren vrije klasse. Voor de garde minioren groep Flair was het de eerste keer dat ze deelnamen aan het kampioenschap. De groep behaalde 208 punten en werd vierde. De garde groep Divine behaalde 232 punten en werd vijfde in de categorie garde junioren vrije klasse. Esther Konings behaalde in de categorie solo jeugd sportklasse 261 punten en een twaalfde plaats. Dansgroep Connected eindigde met 278 punten op een vierde plaats en kwalificeerde zich voor de Europese kampioenschappen. De modern groep Vibe behaalde met hun show modern maar liefst 281 punten, goed voor een derde plek eveneens kwalificatie voor het EK dat van 30 april tot en met 1 mei plaatsvindt in Den Bosch.


HSV Het Alvertje

Oostrum | De tweede wedstrijd om de lentekoning is gevist.

Uitslag: 1) Jan Sanders. 2) Will Berden. 3) Jos Janssen. 4) Antoon Sanders. 5) Henry Spann. Bij de wedstrijd om de Land van Molenbeekcup, die in de vijver in Grubbenvorst is gevist behaalde Bart Theeuwen een vijfde plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Alfons Hauser van het Voorntje uit Grubbenvorst. Op zaterdag 23 april houdt 't Alvertje een jaarlijkse individuele wedstrijd in vijvercomplex het Wanssums Ven. Er wordt dan gevist van 12.00 tot 16.00 uur. Nummers kunnen, vanaf 10.30 uur, worden afgehaald bij de schuilgelegenheid aan het Wanssums Ven. Aanmelding voor deze wedstrijd kan uitsluitend telefonisch en voor donderdag 21 april 20.00 uur bij Harrie Theeuwen via telefoon (0478)531967. Nieuwe leden kunnen voor een VISpas 2016 terecht bij de winkels van Van de Ligt in Venray en Wanssum. Wie lid wil worden kan contact opnemen met Pieter Kunen via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of telefoon (077)3662920.