Nicole Holtackers-Janssen is genomineerd voor Zakenvrouw van het jaar.
Nicole Holtackers-Janssen is genomineerd voor Zakenvrouw van het jaar. Foto: Henk Lammen

"Een stuk waardering"

Leunen | "De reacties waren echt hartverwarmend. Een stroom aan felicitaties op Facebook, telefoontjes." Nicole Holtackers-Janssen van eNJee Kappers in Leunen straalt nog steeds. Het is alweer enkele weken geleden dat ze het verlossende telefoontje kreeg: de 37-jarige onderneemster was een van de drie genomineerden voor de titel Zakenvrouw Noord-Limburg 2016.

Door Henk Lammen

Bijna zestien jaar geleden startte Nicole Holtackers met eNJee Kappers. De hoofdletters NJ staan voor haar voornaam Nicole en meisjesnaam Janssen. Ze stamt uit een echte ondernemersfamilie. Daar is ze trots op. "Ik was begin twintig. Ben begonnen met een medewerker. Onbevangen, ik zag geen beren op de weg. Met enthousiasme ben ik aan de slag gegaan. Ik stond en sta nog steeds voor wat ik uitdraag. Ik ben een ondernemer die luistert naar haar klanten, wat ze willen. Dat is naast mijn enthousiasme mijn grote kracht." De Leunse onderneemster is blij verrast met de nominatie. Samen met Mieke Verhaegh (directeur Trias BV in Venlo) en Monique Zeegers (directeur/Eigenaar Zetex Body Favourites in Haelen) strijdt zij op donderdag 23 juni om de titel Zakenvrouw Noord-Limburg 2016. De verkiezing is in het leven geroepen als een eerbetoon aan de zakenvrouwen in Noord-Limburg die een waardevolle en opvallende bijdrage leveren aan het bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap.

De eigenschappen die van de genomineerden worden verwacht zijn breed. Van leidinggevende capaciteiten, uitdragen van de vrouwelijke energie en doeltreffendheid tot en met een inspirerend en stimulerend voorbeeld zijn, innovatief denken en doorzettingsvermogen. En niet in het minst het uitdragen van zakelijke en maatschappelijke betrokkenheid. Vooral dat laatste aspect is haar uit het hart gegrepen. "Ik organiseer een Ladies Night, geef trainingen in andere kapsalons, gebruik vriendelijke producten. We doneren haar aan de Stichting Haarwensen en zijn betrokken binnen het verenigingsleven in Leunen, met name de sport- en carnavalsvereniging. Dat soort zaken vind ik als onderneemster enorm belangrijk. Maatschappelijk betrokken zijn is een groot goed voor mij."

Het worden drukke tijden voor Nicole Holtackers. De dagelijkse gang van zaken in haar kapsalon slokt veel tijd op. De voorbereidingen voor de uitverkiezing komen daar nu bij. Inmiddels heeft ze kennis gemaakt met de beide andere genomineerden. Over haar kansen tast ze in het duister. "Het mooiste aan de nominatie?"Aan het einde van het gesprek herhaalt ze de slotvraag. "Het is een stuk waardering voor het werk dat je doet. En wat je in al die jaren hebt opgebouwd. Of ik nu wel of niet win, dat kunnen ze me niet meer afpakken." Toch staat uiteindelijk ook de winnaar in haar op. Ze is ambitieus, wil de beste worden in de regio. "Als je eenmaal zo ver bent gekomen, wil je ook winnen. Daar ga ik voor. Ik hoop dan ook dat veel mensen die in de zaal zitten op me stemmen. Dat zou geweldig zijn, zakenvrouw van het jaar worden. Maar ik wil vooral mezelf zijn. What you see is what you get."