Leerlingen van het Raayland College dansten, zongen en maakten muziek voor De Zonnebloemers.
Leerlingen van het Raayland College dansten, zongen en maakten muziek voor De Zonnebloemers. Foto: Henk Lammen

"Dat is prachtig"

Venray | Ze genoten met volle teugen vrijdagmiddag. Ruim 170 leden van De Zonnebloem waren te gast tijdens de jaarlijkse Zonnebloemmiddag in de aula van het Raayland College in Venray.

Door Henk Lammen

De ouderen werden getrakteerd op een gevarieerd programma met muziek, zang, dans en zelfs een heuse goochelact door leerlingen van de middelbare school. De organisatie is ieder jaar in handen van scholieren, dit jaar waren dat Alex Tangjitwisut, Bart Jilesen, Pepijn de Werdt en Fleur Claessens. Ze werden tijdens de sfeervolle middag geholpen door leerlingen die zorgden voor hapjes en drankjes, de presentatie en de loterij. Pepijn: "Ik heb als maatschappelijke stage meegedraaid bij De Zonnebloem. Het is een hele dankbare en bijzondere doelgroep om deze middag voor te organiseren. De mensen zijn zo behulpzaam en aardig voor je. Alle artiesten zijn van het Raayland College, zitten hier op school, en waren zonder uitzondering graag bereid om hun medewerking te verlenen."

Jongeren die belangeloos voor ouderen optreden en een hele middag vullen met entertainment en een hapje en een drankje. Er waren optredens van onder anderen Myrthe van de Burgt, Dizzy Dance, Vera v.d. Lest, Loes Janssen, Daan Weijs en Danique Bol. Al jaren een succesformule, een bijzondere middag. "Absoluut", beaamt bestuurslid Henk Lubbers van Zonnebloem Venray. "We zijn heel trots dat de leerlingen van deze school ieder jaar opnieuw een middag voor de leden van De Zonnebloem organiseren. Dit is voor ons een van de hoogtepunten van het jaar." Jongeren die klaarstaan voor de oudere medemens, Lubbers geniet van de achterliggende gedachte van de Zonnebloemmiddag. "En we doen niet alleen dit project in samenwerking met het Raayland College. Zo hebben we een pc hulpproject aan huis en komen leerlingen helpen tijdens onze kerstviering. Zaken in het kader van hun maatschappelijke stage. De samenwerking met de school is prima en we laten ons iedere keer opnieuw verrassen door de jongeren die met zoveel enthousiasme klaarstaan voor onze leden. Dat is prachtig."