Afbeelding
Foto: ron koenen

Ambitiedag in het MFC Brukske

Venray | In MFC Brukske vond zaterdag een Ambitiedag plaats.

Wat maakte deze dag bijzonder? De Ambitiedag kwam tot stand door een burgerinitiatief met behulp van de gemeente. Veertig vrijwilligers uit de gemeente namen deel. 's Ochtends werd in vijf van tevoren samengestelde groepen een dialoog gevoerd over het thema Betrokkenheid. Het bijzondere aan dialoogvoeren is dat ieder zijn droom kan delen in een besloten intieme groep onder begeleiding van een ervaren gespreksleider. Oeverloze discussies of dominante personen krijgen geen kans een stempel te drukken op de groep, waardoor ideeën niet de kans krijgen vast te lopen in een 'niets'. 's Middags werden de resultaten per groep gepresenteerd. Acht ideeën waarvan er vijf tot een concreet plan zijn omgevormd. De vervolgstap is dat de gevormde groepen samen hun plan uitwerken, eventueel met ondersteuning van de werkgroep.

Tussentijds komt de groep een aantal keren bij elkaar. Grote kans dat de gemeente Venray in november minimaal vijf (duurzame) initiatieven rijker wordt. Deze vijf concrete plannen zijn een jongeren 'klooi'-plaats, een Tour de Venray om kennis te delen van mooie (buurt)projecten, ontmoetingen tussen burger en overheid, oud en jong samen laten koken en eten, en een zorgcoöperatie.

Deze dag maakte duidelijk dat samen een initiatief kan groeien en dat samen heel wat positiefs kan worden bereikt. 'Noteer 19 november, een feestelijke dag, alvast in uw agenda en laat u verrassen door de co-productieve inzet van de inwoners uit de gemeente Venray', aldus de werkgroep.