Afbeelding
Foto: ron koenen

Afscheid dirigent Ons Genoegen

Oirlo | In gemeenschapshuis De Linde in Oirlo wordt op vrijdagavond 22 april een afscheidsreceptie gehouden voor dirigent Geert Jacobs (foto) van fanfare Ons Genoegen uit Oirlo.

Na ruim dertien jaar actief te zijn geweest als dirigent van fanfare Ons Genoegen, heeft Geert Jacobs besloten te stoppen per 1 mei. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij de fanfare Sint Nicolaas in Broekhuizen.

Ook voor fanfare Ons Genoegen kan een nieuw gezicht een nieuwe uitdaging zijn. Dat gezicht wordt Johan Smeulders uit Nuenen die graag die uitdaging met Oirlo wil aan gaan. Jacobs startte in 2003 als dirigent bij Ons Genoegen, waar hij in zijn jeugdjaren als muzikant ook actief is geweest. Daar is voor hem de liefde voor de muziek ontstaan. In 2004 ging hij met de fanfare op concours in de derde divisie in Roermond. Er werd meteen promotie behaald alsook het Limburgs kampioenschap en vervolgens ook nog het Nederlands kampioenschap. In 2014 werd in Roermond weer promotie behaald. Jacobs wist het maximale uit de fanfare te halen. Successen in de voorbije jaren zijn naast de promoties ook het grote galaconcert in het jubileumjaar 2008 van Ons Genoegen, alsook het promsconcert Windows of the World in 2013 en het bevrijdingsconcert in 2014.

Allerlei muziekstijlen werden gespeeld om de muzikanten veel variatie te geven tijdens de repetities en zodoende iedereen te blijven motiveren. Jacobs en Ons Genoegen mogen terugkijken op een geslaagde samenwerking. De viering van Dodenherdenking op 4 mei in de Grote Kerk van Venray is de laatste keer dat Geert Jacobs voor het korps staat. Vrijdag wordt om circa 20.30 uur, na de repetitie, op een passende wijze stilgestaan bij het afscheid van de dirigent, waarbij iedereen van harte welkom is.


Wandelen mensen met dementie

Merselo | Voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en partners, wordt op dinsdag 26 april een wandeling gehouden die start en eindigt bij wijkcentrum 't Schöpke in Veltum. De start is om 14.00 uur. Voor aanmelding of nadere informatie: Miep de Rooij, telefoon (0478)580429, 06-54786185 of bij Lilian Aben via telefoon, 06-30294238.