Afbeelding
Foto: ron koenen

Programma Schouwburg Venray

Venray | De cabaretvoorstelling Ruk! van Enge Buren (foto) is op donderdag 21 april om 20.00 uur te zien in de Venrayse schouwburg.

Is de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen? Bestaat er zoiets als 'vrouwen-' en/of 'mannenmuziek'? Jazeker…maar is het zo dat ze geen ruk van elkaars muziek begrijpen? Op anarchistische wijze worden acts, sketches en muzikale stijlen met elkaar verweven tot een zinderende show waarbij het publiek wordt meegezogen.

Even weggerukt uit het gestructureerde leven waar alles aan elkaar hangt van regels. Gewoon het verstand op nul en meegaan in die muzikale rollercoaster vol humor, energie en schwung.

Tim Fransen brengt zijn cabaretvoorstelling Het failliet van de moderne tijd op vrijdag 22 april vanaf 20.00 uur op de planken. Na een overweldigende winst op het VARA Leids Cabaret Festival (2014) debuteert Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma Het failliet van de moderne tijd.

De problemen waar de wereld voor staat zijn groots en we missen een absolute waarheid die ons kan leiden naar het goede. Hoe nu verder? Krijgt de cynicus gelijk? Of is er misschien toch nog hoop? Fransen denkt van wel...

Op zaterdag 23 april vanaf 20.00 uur komt Guido's Orchestra met het muziekprogramma L'Amore naar Venray. De combinatie van een popband met een klassiek orkest leidt tot een zinderend samenspel, waar klassieke nummers worden omgetoverd tot bruisende popsongs en popmuziek in een klassiek jasje wordt gestoken. In het voorjaar presenteert Guido's Orchestra L'Amore: een nieuwe show met vele mooie, ontroerende maar ook grappige momenten. Frontman en vioolsolist Guido Dieteren presenteert samen met zijn poporkest nieuwe composities, romantische ballads, solo's en feestelijke melodieën. Zangsoliste Wendy Kokkelkoren verrijkt het poporkest met haar kristalzuivere stem.

Het bezoek aan de voorstelling wordt een complete avond uit met de Guido's Backstage Experience met ontvangst met rode loper, aanwezigheid bij soundcheck van het orkest, samen dineren met Guido, Wendy en de musici en een exclusieve nazit. Meer informatie via schouwburgvenray.nl.

Foto: Wim Lanser.