Actie Amnesty Venray op 27 april

Venray | Amnesty groep Venray voert op Koningsdag woensdag 27 april op het pleintje bij de kruising Schoolstraat/De Bleek tussen 9.00 en 15.00 uur actie voor de Turkse mensenrechtenadvocate Eren Keskin.

Voor haar werd in het kader van Vrouwendag op 8 maart ook al actie gevoerd. Eren Keskin is in Turkije een prominente mensenrechtenadvocate. Ze werd in 2014 veroordeeld tot tien maanden cel omdat ze in een toespraak de autoriteiten verantwoordelijk hield voor de gruwelijke dood van een twaalfjarige jongen. Zij is actief lid van de IHD, de grootste mensenrechtenorganisatie in Turkije. Ook geeft ze juridische bijstand aan vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in detentie. De Turkse autoriteiten pakken Keskin regelmatig op en spanden al meer dan honderd rechtszaken tegen haar aan.

De ingezamelde handtekeningen worden later aan de autoriteiten aangeboden.


Koningsdag en StreetLeague

venray | Het Oranjecomité en de buurtsportcoaches Venray zorgen op Koningsdag (woensdag 27 april) voor een gevarieerde invulling van de dag: van een kindermarkt tot talentenjacht en van een playstation-wedstrijd tot sportieve en interactieve demo's van verschillende sportaanbieders.

Jongeren kunnen van 09.00 tot 18.00 uur tijdens Koningsdag naar de kindermarkt gaan, de toren beklimmen, meedoen aan een talentenjacht en kennismaken met tal van sporten op het Henseniusplein. Tijdens de VVV-Venlo StreetLeague Venray strijden diverse wijk- en/of dorpteams tegen elkaar (jongens en meiden onder de 17 jaar) in een unieke straatvoetbalcompetitie. Bij de StreetLeague draait het niet alleen om prestaties op het veld, maar worden fairplay en het leveren van een positieve buurtbijdrage in de eigen wijk ook beoordeeld. De opening van de VVV-Venlo StreetLeague Venray is op vrijdag 13 mei bij sporthal De Wetteling onder begeleiding van SV Lake Valley. De speelrondes vinden plaats op vrijdagen van 18.00 tot 20.00 uur. .De volgende bijeenkomsten zijn op de vrijdagen 20 mei (Brukske), 27 mei (Veltum), 3 juni (fairplaybijeenkomst SV Venray), 10 juni (Brabander), 17 juni (Landweert) en op zaterdag 25 juni de regionale finaledag in stadion De Koel in Venlo. Inschrijven tot 17 jaar kan via een inschrijfformulier die te verkrijgen zijn bij de jongerenwerkers van Synthese, via het Raayland College, bij de wijkcentra en diverse wijkraden en -platformen of via e-mail info@venraybeweegt.nl.


Dans-je-vrij

Venray |In het zaaltje van wijkgebouw Den Hoender in Venray vindt op vrijdag 22 april de eerste dansavond Dans-je-vrij plaats.

De dansavonden zijn bedoeld voor mannen en vrouwen tussen de 40 en 99 jaar. De (dans)muziek van alle grote artiesten uit de afgelopen decennia komen voorbij. Van James Brown, Van Morrison en The Temptations tot en met The Beatles, Elvis Presley, Frank Sinatra en heel veel andere grootheden uit de muziekgeschiedenis. De deelnemers geven elkaar de ruimte om los of samen te dansen of stijldansen en iedereen mag naar eigen kunnen genieten van het bewegen op muziek. Het wordt gewaardeerd als mensen een cd meebrengen met hun favoriete dansmuziek uit de jaren 60-70-80 tot nu. Na de hernieuwde start op vrijdag 22 april zijn de volgende dansavonden op de vrijdagen 20 mei en 10 juni. De entree bedraagt telkens twee euro en de avonden beginnen telkens om 20.00 uur.


Concerten Naar het licht

Venray | KamerKoor Venray en Gemengd Koor Fra Mille Amanti uit Eindhoven geven twee concerten met de titel Naar het licht.

Naast een viertal koorwerken van onder andere Edgar Elgar en Camille Saint Saëns, staat Het Réquiem van Gabriël Fauré op het programma. De muziek van Fauré is vooral ingetogen en fijnzinnig. Het Réquiem behoort tot zijn meest uitgevoerde werken. Beide koren staan onder leiding van Marca Kusters uit Helden en hebben in het verleden al meerdere malen succesvol samengewerkt. De begeleiding op orgel is in handen van de vermaarde organist Jean-Pierre Steijvers. De concerten vinden plaats op zondag 24 april om 15.00 uur bij het Apostolisch Genootschap aan de Weisshorn 169 in Eindhoven en op zondag 1 mei om 15.00 uur in de Paterskerk in Venray.

Kaarten zijn te reserveren via telefoon 06-55388680


Barmhartigheid St. Jozef

Smakt | In het bedevaartsoord van St. Jozef in Smakt wordt op zondag 24 april een middag over barmhartigheid gehouden.

Het programma begint om 15.00 uur in de St Jozefkapel met de rozenkrans van de goddelijke barmhartigheid. Daarna is er gelegenheid voor stille aanbidding van het allerheiligste sacrament, met gebeden ter ere van St Jozef en overwegingen over de barmhartigheid van andere heiligen. Om 16.00 uur is er een voordracht over barmhartigheid. Om 17.00 uur wordt het programma afgesloten met een eucharistieviering. Tegelijkertijd is er van 15.00 tot 17.00 uur gelegenheid voor een biechtgesprek met pastor P. Raaphorst.

Iedereen is van harte uitgenodigd en de deelname gratis.