Geen woonhof in school De Kemp

VENRAY | Drie inwoners van de wijk aan de westkant van het centrum van Venray hebben het initiatief genomen voor de oprichting van een woonhof in de leegstaande basisschool De Kemp aan de Kruitweg. Het burgerinitiatief is echter afgewezen door de gemeente.

Vooral omdat een toevoeging van nieuwe woningen ongewenst is. Vanwege het grote overschot aan bouwplannen in Venray.

In een brief aan de drie initiatiefnemers Netty de Römph, Eric Franssen en Cor Olislagers zegt het college het initiatief toe te juichen. Omdat levensloopbestendig wonen, in combinatie met gezamenlijke zorg en zelfredzaamheid, een gewenste ontwikkeling is. Maar B en W vinden de voormalige school De Kemp hiervoor niet geschikt. Het schoolgebouw heeft de bestemming maatschappelijke doeleinden, waarin wonen niet is toegestaan. Dit is ook vermeld bij de oproep om plannen in te dienen voor de invulling van De Kemp. Bovendien zijn er in Venray meer dan voldoende bouwplannen om in de woonbehoefte te voorzien. De gemeente zegt in gesprek te zijn met andere kandidaten die eveneens interesse hebben getoond voor het schoolgebouw. Het zou in dit geval wel om een maatschappelijk doel gaan.

De initiatiefnemers vinden dat een woonhof ideaal is voor de buurt. Omdat de wijkbewoners in hun eigen omgeving betaalbaar kunnen blijven wonen, met veel voorzieningen binnen handbereik. Winkels, zwembad, ziekenhuis, bossen Vlakwater en zorgcentrum Het Schuttersveld liggen op loopafstand. Bovendien krijgt een oud en vervallen schoolgebouw zo een mooie, nieuwe bestemming midden in de wijk.