De danseressen van Peeldancers genoten van hun optreden voor eigen publiek.
De danseressen van Peeldancers genoten van hun optreden voor eigen publiek. Foto: Henk Lammen

"Dat geeft je een kick"

Venray | "We hebben met het toernooi Venray landelijk op de kaart gezet." Marleen Alders van dansvereniging Peeldancers uit Ysselsteyn genoot zondagavond na afloop van het jaarlijkse garde- en danstoernooi in Schouwburg Venray. "Het was een geslaagd evenement voor de dansers, het publiek, maar ook voor ons als organisatie."

Door Henk Lammen

Schouwburg Venray was zondag opnieuw het toneel van het dansevenement van DV Peeldancers uit Ysselsteyn. De dansvereniging had kosten nog moeite gespaard om een vlekkeloos verloop te garanderen voor deelnemers en toeschouwers. "Het toernooi kende vandaag een glad verloop", zegt Sabina Litjens van de organisatie als de laatste danscategorieën zich opmaken voor het slot van een perfecte dag. Litjens "Het tijdschema verliep prima, we liggen zelfs voor. Als vereniging kunnen we terugkijken op een perfect verlopen toernooi. Ja, daar zijn we zeker trots op." Als aan het einde van de dag de balans wordt opgemaakt, mag Peeldancers ook sportief terugkijken op een geslaagd garde- en danstoernooi. De organiserende vereniging nam deel met acht dansen, waarvan er zes in de prijzen vielen. Het duo junioren Sanne Bruijnseels en Elke Lemmens werd eerste met 235 punten. In de categorie solo junioren behaalde Anne Konings eveneens een eerste prijs met 251 punten. De minoren gardegroep Flair eindigde als derde met 206 punten, terwijl bij de junioren garde Divine gedeeld tweede werd met 233 punten. Het duo Linsey Xhofleer en Anke Fleurkens pakte met 269 punten de eerste plaats in de hoofdklasse, in de modern hoofdklasse werd Vive derde met 276 punten. In de solo jeugdklasse behaalde Esther Konings 263 punten en in de garde hoofdklasse Connected 273 punten.

Hoewel ze met de groep Connected niet in de prijzen vielen, genoten de danseressen Linsey Xhofleer en Lian Penninx van Peeldancers met volle teugen. "Het ging goed", zegt een stralende Lian na het optreden met de groep Connected. "Dit was ons beste optreden van dit seizoen. We zijn heel tevreden met ons puntenaantal, jammer genoeg net niet genoeg voor een podiumplaats." Dansen voor eigen publiek in de Venrayse schouwburg gaf het toernooi extra cachet. "Ja zeker, er waren heel veel mensen die je kent. Familie, vrienden en bekenden. Die speciaal voor jou komen en juichen. Dat geeft echt een boost als je daar op het podium staat." Linsey Xhofleer kan dit alleen beamen. "Het is super leuk om voor een thuispubliek te dansen. Met zoveel mensen in de zaal. Die aanmoedigingen geven je echt een kick. We hebben ook prima gedanst, met enkele kleine schoonheidsfoutjes, maar we mogen tevreden zijn." Het puntenaantal van 273 stemde Linsey tot tevredenheid. "We zijn opnieuw gestegen en dat is natuurlijk leuk. Het ging gewoon goed." De Ysselsteynse groep moest onder andere DV Dancing Kids uit Nistelrode voor laten gaan, met onder andere zus Kimberley in de gelederen. De meervoudig Nederlands en Europese kampioene is een voorbeeld voor jongere zus Linsey. "Ja, natuurlijk is het een voorbeeld", lacht ze. "Het is je grote zus, daar kijk je wel een beetje tegenop. Het zou natuurlijk vet zijn om ooit ook Europees kampioen te worden, maar eerlijk gezegd denk ik dat dit er voor ons niet inzit."

De komende weken zijn er voor de danseressen van Peeldancers nationale en zelfs internationale titels te vergeven. Op zaterdag 16 en zondag 17 april zijn de Nederlandse kampioenschappen in Oss. Op vrijdag 29 april, zaterdag 30 april en zondag 1 mei wordt het dansseizoen afgesloten met de Europese kampioenschappen in Oss. Peeldancers is tijdens het NK present met alle groepen. Lian Penninx hoopt komend weekend dan ook te knallen. "Met Connected zijn we nu vierde geworden. Er is duidelijk progressie, misschien kunnen we nog een plaatsje stijgen en bij de top drie eindigen."

In de week van maandag 18 april zijn er gratis proeflessen bij DV Peeldancers en na de meivakantie start een nieuw dansseizoen. Voor meer informatie kijk op www.peeldancers.nl. Voor vragen kan een mail worden gestuurd naar peeldancers@gmail.com.