Bianca van Dorrestein haalt hard uit.
Bianca van Dorrestein haalt hard uit. Foto: Henk Lammen

Titel voor ActiveRooy?

ActiveRooy-Volley Tilburg 2 4-0. Setstanden: 25-14, 25-11, 25-14 en 25-19.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy wonnen met maximale cijfers de thuiswedstrijd tegen Volley Tilburg 2: 4-0. In de eerste drie sets konden de gasten tot halverwege in het spoor blijven, maar verloren telkens met ruime cijfers: 25-14, 25-11 en 25-14. In de vierde set verslapte de concentratie aan Venrayse zijde en hield Volley Tilburg 2 de schade beperkt: 25-19.

Door Henk Lammen

Ruim een week eerder troffen beide teams elkaar in Tilburg en ook toen wonnen de Venrayse volleybalsters met 4-0. Dit was geen garantie voor succes voor de thuisploeg die met wisselvallig spel in hetzelfde weekend een 4-0 nederlaag leed tegen HLB Van Daal. In sporthal De Wetteling liet de thuisploeg er vanaf de eerste slagenwisseling geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Aan het begin van de eerste set ging het duel nog gelijk op. De gasten bleven lange tijd in het spoor van ActiveRooy, dat pas halverwege de set een beslissend gaatje sloeg dankzij een van Iris Janssen. Hier hadden de dames uit Tilburg geen antwoord op en zo werd de set dan ook overtuigend gewonnen met 25-14. Ook in de tweede en derde set liet de thuisploeg zien de sterkere partij te zijn. De servicedruk werd verhoogd en hier had de tegenstander grote moeite mee. ActiveRooy kon al vrij snel in deze sets een voorsprong nemen en gaf dit niet meer uit handen. De tweede en derde set werden gewonnen met 25-11 en 25-14. De winst was al een feit, maar ook het winnen van de vierde set was belangrijk voor de dames van ActiveRooy. Met hierna nog maar twee wedstrijden te gaan, ligt het kampioenschap binnen handbereik. Echter zwakte de concentratie van de dames in de vierde set wat af. Ze gaven de tegenstander meer kansen en konden pas tegen het einde van de set echt een voorsprong nemen. Mede dankzij een goede invalbeurt van spelverdeelster Lisanne Lomme werd de vierde set ook nog gewonnen: 25-19. Na afloop was de stemming opperbest in het Venrayse kamp. Lekker genieten langs het veld keken de dames nog eerst even hoe hun collega-volleyballers van ActiveRooy hun wedstrijd winnend afsloten en daarmee ook hun kansen op de titel intact hielden. Bianca van Dorrestein blijft nuchter onder de titelstrijd die de komende weken zijn beslag krijgt voor de beide vaandeldragers van de Venrayse volleybalvereniging. "We hebben het volledig in eigen handen. We moeten gewoon winnen, dan doet het er niet toe wat de concurrent doet." De climax aan het einde van een slopende competitie relativeert de ervaren, 30-jarige speelster van ActiveRooy. Met de tweede divisie in zicht kunnen de Venrayse volleybalsters een mooi seizoen bekronen met het kampioenschap. "Dit mogen we niet meer uit handen geven. Al krijgen we zaterdag nog wel een pittige tegenstander."

Door deze zege is ActiveRooy met nog twee duels voor de boeg de trotse koploper en de belangrijkste titelkandidaat in de derde divisie B. Op zaterdag 16 april staat de voorlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma. ActiveRooy speelt dan om 18.00 uur in sporthal De Wetteling de laatste thuiswedstrijd tegen het sterke Energo 2. Bij een royale zege en puntverlies van naaste concurrent VC Olympia kan ActiveRooy zaterdag zelfs kampioen worden en promotie naar de tweede divisie bewerkstelligen.