Astrid Classens scoorde zondag vier keer, maar kon een nederlaag niet voorkomen.
Astrid Classens scoorde zondag vier keer, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Foto: Henk Lammen

"We zijn trots, heel trots"

SVOC'01-Klick'15 7-16 (4-8). Doelpunten SVOC'01: Astrid Classens (4), Debbie Wismans (2) en Maartje Janssen.

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 hebben afgelopen zondag hun eerste officiële wedstrijd op het kunstgrasveld van sportpark De Heesakker niet in winst kunnen omzetten. Het tegen degradatie strijdende SVOC'01 verloor in de hoofdklasse B van Klick'15: 7-16.

Door Henk Lammen

In de eerste minuten wilden de korfbalsters hun vuurdoop op het prachtige kunstgrasveld met daden luister bijzetten. Maartje Janssen illustreerde de dadendrang van het team van coach Edwin Griesheimer door al heel snel de openingstreffer te scoren. Het talrijk opgekomen publiek ging er eens goed voor staan in het heerlijke voorjaarszonnetje. Zou het laaggeklasseerde SVOC'01 gaan stunten tegen de nummer drie van de ranglijst? De vraag bleef gedurende lange tijd van de eerste helft onbeantwoord, want SVOC'01 bleef in het spoor van de gasten, de fusieclub voortgekomen uit de verenigingen De Wilma's (Wilbertoord) en Ajola's (Landhorst). Pas bij een 4-4 stand maakte Klick'15 zijn hoge positie op de ranglijst waar. Met vier treffers op rij werd de ruststand van 4-8 bereikt.

Na de theepauze was er geen houden meer aan voor de thuisploeg. Nu met zes treffers op rij kreeg SVOC'01 al snel de genadeklap toebedeeld door de gasten die wel raad wisten met de vele kansen. Het sierde de instelling van de thuisploeg om voor een beter resultaat te blijven knokken. Ook nadat Eva Jakobs zich met een naar zich liet aanzien ernstige blessure moest laten vervangen door een langs de kant toekijkende B-speelster Anke Geurts. Door nog twee treffers in de slotfase van aanvoerster Astrid Classens kreeg de eindstand een iets draaglijker aanzien: 7-16.

SVOC'01-voorzitter Karin Jacobs ziet langs de kant hoe de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld verloren gaat. "Maar we zijn trots, heel trots, dat we in een heel kort tijdsbestek dit prachtige vernieuwde sportpark hebben kunnen realiseren", zegt ze enkele minuten voordat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal laat klinken. De vereniging is twee nieuwe kunstgrasvelden rijker en ernaast liggen eveneens twee nieuwe tennisvelden. Een perfecte combinatie, in een mum van tijd gerealiseerd. "Door het niet doorgaan van een eigen sporthal, kregen we de financiële mogelijkheden om al langer bestaande plannen van tennisbanen en kunstgrasvelden op deze accommodatie te verwezenlijken. Zonder deze financiële impuls was dat voor ons als vereniging nooit haalbaar geweest. We zijn heel snel aan de slag gegaan met een aantal grote leveranciers om te kijken wat het beste bij ons pas. We vonden al snel een partner die met ons mee wilde denken en onze plannen kon verwezenlijken. Omdat we één vereniging zijn, konden de korfbalsters in de overgang naar de veldcompetitie ook gebruik maken van de voetbalvelden. Zo was er de tijd om alles snel aan te pakken en te realiseren. De puzzel viel als het ware in elkaar."

De vernieuwde accommodatie moet de vereniging een nieuwe impuls geven. "Nu ook de tennisvereniging er bij komt, kunnen we alles combineren. Leden kunnen hier voetballen, korfballen en tennissen. We kunnen sport in de breedste zin van het woord aanbieden. Voor de hele familie."

De officiële opening van het vernieuwde sportpark De Heesakker vindt plaats op zaterdag 23 april. De opening is om 19.00 uur waarna er aansluitend een titanenstrijd plaatsvindt tussen de mannen en vrouwen van de sportverenigingen.

"Wie er in actie komen?", herhaalt Karin tot slot de vraag met een brede glimlach. "Nee, dat ga ik niet zeggen. Het zijn in ieder geval mensen die veel voor de verenigingen betekenen of betekend hebben. Uiteraard met een spelletje korfbal of tennis. Meer zeg ik niet."