Venray finishplaats in Eneco Tour 2017

Venray | Venray kan zich volgend jaar opmaken voor de finish van een etappe in de Eneco Tour. Dat heeft de directie van de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in Nederland en België maandag bekendgemaakt tijdens de informatieavond in hotel Asteria.

De directie heeft na een verkenning van het beoogde parcours tevens laten weten dat een finish in het centrum van Venray tot de mogelijkheden behoort. Daarvoor is wel een aantal verkeersaanpassingen nodig.

Met het toekennen van de finish aan Venray komt de directie van de Eneco Tour tegemoet aan de wens van de Stichting Wielerpromotie Venray. "We hebben de directie van de Eneco Tour inderdaad gevraagd om Venray in 2017 finishplaats te laten zijn", beaamt Maurice Ambaum, voorzitter van de stichting. "Dat heeft publicitair veel waarde en biedt ons mogelijkheden om interessante arrangementen met het bedrijfsleven op te zetten. In de drie jaar dat de Eneco Tour naar Venray komt, in 2017, 2018 en 2019, zullen we één keer finishplaats zijn, in 2017 dus, één keer startlocatie zijn, en zal er één keer de tijdrit worden verreden."

Tijdens de informatieavond onderstreepte sportwethouder Lucien Peeters het belang van de wielersport en een groot evenement als de Eneco Tour voor Venray. "Het zorgt voor een economische spin-off voor ondernemers en de horeca in Venray. Bovendien kunnen we verbindingen leggen tussen topsport en breedtesport. Topwielrennen in onze gemeente inspireert inwoners om ook te gaan fietsen en een gezondere leefstijl aan te nemen. Met de Eneco Tour hebben we een sportief én economisch belang. Daarom willen wij als gemeente daarin ook investeren."

De directie van de Eneco Tour verkende maandag samen met Ron Koenen, secretaris van de stichting, mogelijke trajecten en finishaankomsten in Venray. "Het ziet ernaar uit dat we in het centrum van Venray kunnen finishen", bevestigt Ron Koenen. "Er is een aantal aanpassingen nodig, zoals het afvlakken van drempels, maar er zijn geen onoverkomelijke knelpunten aan het licht gekomen. We verwachten dat de wielrenners drie keer door het centrum van Venray komen en twee keer een grote lus rondom Venray maken. Dat betekent dat de finale van de etappe, pakweg de laatste zestig kilometer, in en rondom Venray plaatsvindt en live op tv is te zien. Geweldige internationale promotie voor Venray."

Dat vindt ook Mike Teunissen (Team LottoNL-Jumbo), die daags na de klassieker Parijs-Roubaix op de informatiebijeenkomst in hotel Asteria zijn steun uitsprak voor de komst van de Eneco Tour naar Venray. "Het wielrennen leeft steeds meer in de regio Venray. Ik merk dat de prestaties van Wout Poels en mij door steeds meer mensen worden gevolgd. Ik zou het fantastisch vinden als ik volgend jaar in de Eneco Tour in Venray finish. Dan moet ik wel mijn plaats afdwingen in de ploeg, want de Eneco Tour is populair. Veel renners willen die rittenkoers in eigen land rijden. Ik zal de ploegleiding aangeven dat ik de weg goed ken in Venray en daarom iets extra's kan betekenen voor de ploeg."

Christ van den Munckhof, penningmeester van de stichting, gaf tekst en uitleg bij de sponsormogelijkheden voor lokale ondernemers. "We hebben diverse arrangement samengesteld. Bovendien biedt de Eneco Tour ons de mogelijkheid om op visueel heel interessante plaatsen reclame te maken voor lokale sponsors, zodat die goed in beeld komen op tv. We zullen de komende maanden een roadtour langs bedrijven maken om de arrangementen te bespreken." Stichting Wielerpromotie Venray verwacht op korte termijn het contract met de Eneco Tour te kunnen sluiten.


Kleffenloop

Overloon | AV Sporting Boxmeer houdt op zondag 17 april de zesde Kleffenloop in Overloon. Net als in de voorgaande jaren is het start- en finishpunt bij sporthal De Raaijhal. Van daaruit volgt het parcours een gevarieerde route over het terrein van het Oorlogsmuseum, langs het Schaartven en de uitkijktoren en door de Overloonse bossen. Het parcours gaat vooral over verharde paden. Meer informatie en inschrijven: www.avsportingboxmeer.nl of mailen naar wedstrijdsecretariaat@avsportingboxmeer.nl.