Afbeelding
Foto: ron koenen

Eerste Mama Café Venray geslaagd

Heide | Vorige week woensdag vond de eerste editie van het Mama Café Venray plaats. Er waren zes moeders, twee vaders, tien kinderen in de leeftijd van 12 dagen tot bijna 4 jaar, een oma en zelfs een verloskundige van de Verloskundige Praktijk Venray.

De kinderen speelden op speelkleden die de initiatiefnemers van ouders uit Venray gekregen hebben, net als het speelgoed. De ouders waren met elkaar in gesprek over van alles, van waar de kinderen naar de opvang gaan tot klussen in huis. Op 4 mei staat het volgende Mama Café Venray op de agenda, van 10.00 tot 11.30 uur in centrum De Hei in Venray. Het Mama Café Venray wordt iedere eerste woensdag van de maand gehouden door Chantal Bosma (lactatiekundige en moeder) en Saar Bloemers (moeder).


Schrijfster Laura Starink te gast

Venray | Adelbertvereniging en Literair Café Venray verwelkomen op maandag 25 april vanaf 20.00 uur schrijfster en journaliste Laura Starink in De Witte Hoeve in Venray.

Laura Starink (1954) studeerde Slavische taal- en letterkunde en werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad en als correspondent in Moskou. In haar voordracht vertelt zij over het boek De schaduw van de grote broer. Daarin doet zij verslag van haar reis door Letland, Rusland, Polen en Oekraïne. De angst voor 'grote broer' is actueler dan ooit. Eerder al schreef Starink twee boeken over Rusland: Een land van horen zeggen en De Russische kater. In 2013 verscheen haar boek Duitse wortels.

Het is de eerste keer in het bestaan van de Adelbertvereniging en Literair Café Venray dat zij leden, donateurs en belangstellenden samen uitnodigen voor een lezing op één en dezelfde avond. Zowel de Adelbertvereniging als Literair Café Venray slaagt er al jaren in interessante personen uit te nodigen voor een voordracht. Beide kiezen daarbij een verschillende invalshoek: Adelbert Venray richt zich meer op wetenschap en cultuur in het algemeen en het Literair Café spitst zich toe op het uitnodigen van schrijvers uit het Nederlandse taalgebied.

Boekhandel Van den Munckhof zorgt voor de boekverkoop en Laura Starink signeert haar boeken.