Vlnr.: Ryan Brinkman, Melvin Gerritsen, William Jenniskens en Jesper Reintjes.
Vlnr.: Ryan Brinkman, Melvin Gerritsen, William Jenniskens en Jesper Reintjes. Foto:

Winnaars Venrays Archiefspel en Bibliotheekspel 2016

In de projectweek 'Venray in bronnen' van het Raayland College hebben de tweede klassen VMBO en HAVO van die school het Venrayse Archiefspel en het Bibliotheekspel gespeeld in de bibliotheek. De leerlingen gingen aan de slag met opdrachten over de geschiedenis van Venray. In het gemeentearchief en de bibliotheek vonden zij een schat aan informatie waarmee zij hun opdrachten konden voltooien. Het was een spannende strijd met dit keer een winnend team uit klas VT2D. Van harte gefeliciteerd!

Vaak gebruiken mensen Wikipedia of Google voor hun onderzoek. Maar niet alle informatie is digitaal te vinden en er zijn zoveel andere bronnen beschikbaar. In het gemeentearchief en de bibliotheek maakten de leerlingen gebruik van bronnen zoals boeken, kaarten en dvd's voor de oplossing van hun opdracht. En met succes!

Het gemeentearchief

Zoals de leerlingen al ontdekten, bent u bij het gemeentearchief aan het juiste adres als u meer wilt weten over de historie van Venray en omstreken. Het archief bezit een schat aan informatie: archieven, collecties, de bibliotheek en documentatiebestanden. De oudste stukken in het dorpsarchief van Venray gaan terug tot circa 1600. Het gemeentearchief bevat ook een groot aantal parochiearchieven en archieven van verenigingen en instellingen. De bibliotheek van het archief beschikt over een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften, brochures en jaarverslagen over Venray en omstreken. Beeldmateriaal over Venray vindt u in de fotocollectie. Ook heeft het archief een aantal dvd's met geluid en bewegend beeld.

Openingstijden

Informatie uit het gemeentearchief kunt u inzien in de studiezaal. Deze bevindt zich in de publiekshal van het gemeentehuis en is geopend op dinsdag en donderdag van 09.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur en op woensdag op afspraak. Meer weten? Kijk eens op de website van het gemeentearchief http://gemeentearchiefvenray.nl/.