Afbeelding
Foto: ron koenen

Diamanten bruidspaar Deenen

Venray | Zestig jaar geleden, op 10 april 1956, gaven Thei en Riek Deenen - Reijnders elkaar het jawoord in de kerk in Geijsteren, nadat ze op 5 april in Wanssum voor de wet in het huwelijksbootje stapten.

Ze gingen toen in Maashees wonen. Na vijf huizen in Maashees en twee in Geijsteren wonen ze nu sinds een aantal jaren in Venray, waar ze zich heel goed gewend hebben en graag zijn.

Met de buurt wordt er elke zondagochtend gezamenlijk koffie gedronken. Natuurlijk met wat lekkers er bij. De kinderen en kleinkinderen komen allemaal met regelmaat op bezoek en helpen waar nodig. Dat is fijn, want al vinden ze zichzelf nog steeds jong van geest, lichamelijk gaat het soms wel wat minder dan Thei en Riek graag zouden willen.

Zestig jaar getrouwd zijn is natuurlijk reden voor een feestje. Dat hebben ze samen met de kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en buren dan ook goed gevierd. Burgemeester Gilissen is ook op de koffie geweest om het paar te feliciteren.


Draken centraal

Venlo | In het Limburgs Museum in Venlo is vanaf 23 april de expositie Draken te zien. Al wat de klok slaat in de familietentoonstelling zijn draken. Van een drakenbeker uit de Griekse oudheid tot middeleeuwse draken aan de voeten van heiligen. Van draken die door helden zijn verslagen of stenen draken uit drakensteden tot gelukbrengende Chinese draken. Het Limburgs Museum is gelegen aan de Keulsepoort 5 in Venlo. Zie ook www.limburgsmuseum.nl.