Mud Cross op 29 mei in Wanssum

Wanssum | Stichting de Meulebèèk gaat een obstakel run in Wanssum organiseren onder de naam Mud Cross Wanssum. Op 29 mei vindt het evenement plaats, dat in samenwerking Just Be Fit georganiseerd wordt. Na de geannuleerde editie van vorig jaar komt de organisatie niet alleen met een nieuwe naam, maar ook met een nieuwe opzet.

Door Aron van Peer

Het is de tweede keer dat Wanssum een obstakel run gaat organiseren, al wordt er gehoopt op een groter succes dan vorig jaar. Toen werd de run afgeblazen wegens te weinig opgaves. Toch is er volgens medeorganisator Jurien Beterams, eigenaar van Just Be Fit, genoeg kans van slagen. "Dat idee hebben we zeker, maar dan wel op een andere manier dan vorig jaar."

De grootste verandering is de doelgroep waar de organisatie zich op richt. "Vorig jaar was de landelijke aanpak te hoog gegrepen. Nu richten we ons echt op deelnemers uit de regio, die deze manier van sporten misschien nog helemaal niet zo goed kennen. Juist voor die mensen is dit erg geschikt." Mud Cross Wanssum wil met een goedkoper en laagdrempeliger evenement deze opkomende manier van sporten naar de kleinere dorpen brengen. "Het is voor het eerst dat er voor de kleine dorpen een evenement als dit wordt aangeboden in de regio, dus op dat gebied is het redelijk uniek. We hebben de inschrijfkosten ook verlaagd naar vijftien euro, om het toegankelijk te houden voor de beginners."

De run is ook geschikt voor de landelijke en meer ervaren deelnemers. "We proberen met de juiste balans van de moeilijkheidsgraad ook voor de ervaren deelnemers voldoende uitdaging in het parcours te brengen. Mud Cross Wanssum is niet alleen geschikt voor verschillende niveaus, ook voor verschillende leeftijden." Deelnemers van 6 tot en met 12 jaar kunnen een ronde lopen van twee kilometer, bij voorkeur onder begeleiding.

Voor de volwassencategorie vanaf 13 jaar is er een ronde van 5 kilometer die één of twee keer gelopen kan worden. Deze ronde vol obstakels begint en eindigt op sportpark De Meulebèèk en gaat ook door het bos, de trimbaan, en de wei. "Het is een unieke locatie met rondom het sportpark veel natuurlijke obstakels. De dijken, de motorcrossbaan en de beek zijn mooie toevoegingen aan het parcours."

Met de organisatie van de obstakel run vraagt Mud Cross Wanssum ook aandacht voor zwembad De Broekberg, gelegen naast het sportpark. "Het is een uniek buitenbad in de regio dat volledig in stand wordt gehouden door vrijwilligers. We vinden dat dit moet blijven bestaan en dus zullen de eventuele opbrengsten volledig ten goede komen aan het zwembad." Mud Cross Wanssum vindt op dezelfde dag plaats als VenloStormt, een vergelijkbaar evenement in Venlo. Toch staat de organisatie nog altijd achter de keuze voor deze datum. "VenloStormt is een veel groter en landelijk evenement. Wij richten ons nu op een andere doelgroep, dus we denken dat dit geen problemen veroorzaakt voor ons. Misschien zijn wij wel een beetje het kleine broertje." Aanmelden voor Mud Cross Wanssum kan via www.mudcrosswanssum.nl.


Eindejaarsconcert in Evenementenhal

Venray | Het traditionele Eindejaarsconcert van het Venray's Mannenkoor wordt dit jaar op zaterdagavond 17 december in Evenementenhal Venray gehouden.

De evenementenhal biedt meer mensen de mogelijkheid dit concert te bezoeken. De concerten waren de afgelopen jaren vóór de zomervakantie al 'uitverkocht'. Het thema is 'Classic Meets Pop'. De voorinschrijving is woensdag van start gegaan. Tijdens het concert staan vele (lokale) artiesten op het podium. De instrumentale begeleiding is in handen van het Philips Harmonie Orkest, dat al vaker succesvol met het Venray's Mannenkoor heeft opgetreden. Daarnaast is de band Blind Beggar van de partij. Geen lid van het mannenkoor en toch actief meedoen aan dit concert? Dat kan. Het Venray's Mannenkoor biedt belangstellenden de gelegenheid in een projectkoor mee te zingen op het grote podium. Zonder enige verdere verplichting. Zangervaring is niet nodig, maar uiteraard zijn ook geoefende zangers welkom deel te nemen aan dit eenmalig samengestelde projectkoor. Op de vier donderdagavonden voorafgaand aan het muzikale spektakel wordt er gerepeteerd. Voorzitter Harry Surminski: "In de afgelopen jaren merkten we dat vriendengroepen die naar het Eindejaarsconcert wilden komen, achter het net visten. Door de kaartverkoop eerder van start te laten gaan, willen we bezoekers de gelegenheid geven zich te organiseren samen te gaan." Meer informatie via de website www.venraysmannenkoor.nl.


Rondweg Brukske

Venray | De gemeente Venray gaat de rondweg Brukske een opknapbeurt geven.

Dat gebeurt in combinatie met de aanleg van een nieuw riool. Een deel van de rondweg wordt na de opknapbeurt een 30 km-weg. Door alle maatregelen tegelijk uit te voeren kan de
gemeente de overlast voor de buurt en de kosten beperkt houden. Het werk aan de
rondweg staat voor medio 2017 op het programma.

Aanleiding voor de facelift is de slechte staat van het asfalt van de rondweg Brukske, tussen de aansluiting met de Zuidsingel en de aansluiting met de Henri Dunantstraat. De weg is op dit moment een lappendeken van reparatievakken en valt in niveau C (sober) waar de gemeente Venray niveau B (voldoende) nastreeft.

Daarnaast wil de gemeente voorbereid zijn op de gevolgen van de klimaatverandering, met langdurige en heftiger regenbuien. Eén van de maatregelen in dit kader is het onder de rondweg aanleggen van een infiltratieriool voor regenwater. Volgens het verkeersbeleid van de gemeente zou de hele rondweg van een wijkontsluitingsweg (50 km/uur) aangepast kunnen worden naar een erftoegangsweg (30 km/uur).

Inmiddels wil de gemeente op basis van nieuwe inzichten alleen het middendeel (ongeveer tussen de Wagnerstraat en de Cellostraat) veranderen in een 30 km-zone. Dat is voldoende om doorgaand verkeer op de rondweg te ontmoedigen. Ter bevordering van de verkeersveiligheid zijn er verkeersplateaus voorzien op langere rechte stukken en daar waar fietsroutes op de rondweg aansluiten.