Afbeelding
Foto: ron koenen

Cabaret en musical in schouwburg

Venray | De krankzinnige cabaretstijl van Oeloek is met de show Opschmùck in Schouwburg Venray te bewonderen op donderdag 14 april om 20.00 uur.

De viermansformatie maakte de afgelopen seizoenen naam met fysiek cabaret waarin ontroerende, intieme momenten worden afgewisseld met spectaculair theatervuurwerk. Oeloek bestaat uit Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij.

Wordt u ook lid van de club? Waar hoort u bij? Waar zou u graag bij horen? Waar wilt u vooral niet bij horen en hoe erg is het eigenlijk als u helemaal nergens bij hoort?! Deze vragen en vele andere komen langs in de nieuwe voorstelling Hardverwarmend van Dolf Jansen op vrijdag 15 april om 20.00 uur. Een voorstelling over de club, de partij, de religie, de subcultuur, de bende, de relatie en het zooitje.

Stand-up comedy van de bovenste plank van Thijs van Meeberg is te zien op zaterdag 16 april, want dan komt hij naar de schouwburg met zijn voorstelling Er mag gedanst worden. In februari won Van de Meeberg (1988) zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival 2015. Er zitten onverwachte plotwendingen in het programma en hij boort steeds nieuwe lagen in zijn thematiek aan. In zijn voorstellingen is hij in gevecht met het onvermogen. In zijn geval een onuitputtelijke bron. Van Meeberg is energiek, gevat en een begaafd improvisator. Aanvang 20.00 uur.

De familievoorstelling De Klokkenluider van de Notre Dame wordt op woensdag 20 april opgevoerd in Venray. De Klokkenluider van de Notre Dame is een wervelende musical vol muziek, dans en vrolijkheid. Maar het is ook het tijdloze verhaal over je alleen voelen en onverwachte vriendschappen. Hoog boven Parijs, in de klokkentoren van de Notre Dame woont de verlegen klokkenluider Quasimodo.

Een toevallige ontmoeting met de beeldschone zigeunerin Esmeralda zet zijn hele wereld op z'n kop. Hij belandt in een spannend avontuur en leert dat mensen lang niet zo slecht zijn dan hij denkt. Wat is goed of slecht? Zit echte schoonheid dan toch van binnen? Aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie kijk op www.schouwburgvenray.nl.

Foto: Oeloek. Foto: Redrum.