Opening WijkLeerbedrijf Venray

Venray | Het WijkLeerbedrijf Venray krijgt op maandag 18 april om 16.00 uur zijn officiële start met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst door de partners.

Daarmee onderstrepen zij het belang van het WijkLeerbedrijf in Venray, dat bewoners extra hulp en ondersteuning biedt op gebied van zorg en welzijn. WijkLeerbedrijf Venray is gevestigd aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray. In februari is het WijkLeerbedrijf Venray gestart. De ondersteuning wordt geboden door studenten van het ROC Gilde Opleidingen. Het WijkLeerbedrijf in Venray is tot stand gekomen in samenwerking met Calibris Advies, gemeente Venray, ROC Gilde Opleidingen, Proteion, MET GGZ, Vincent van Gogh en Synthese. Met het initiatief speelt het WijkLeerbedrijf in op de veranderingen in de zorgvraag, waarbij informele zorg en wijkgericht werken centraal staan. Vanaf februari zijn studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van het ROC Gilde Opleidingen gestart met hun opleiding en verlenen ze hand- en spandiensten voor wijkbewoners. De hulp die vanuit het WijkLeerbedrijf wordt gegeven is informeel, dat wil zeggen dat het hulp is die ook door een familielid, buren of vrienden gegeven kan worden. Helaas heeft niet iedereen deze hulp voor handen. WijkLeerbedrijf Venray is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen hulp die zij nodig hebben en de studenten doen werkervaring op en ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats. Hulp nodig? Neem contact op met Jolanda Barents of Marja Smits, coördinatoren van het WijkLeerbedrijf via e-mail venray@wijkleerbedrijf.nl of www.wijkleerbedrijf.nl/venray.


Tweede Ladies Night in Meerlo

Meerlo | Op woensdag 20 april wordt voor de tweede keer in de sporthal van 't Brugeind in Meerlo een Ladies Night georganiseerd. Zo'n 60 bedrijven presenteren zich onder het motto 'Beleef, ervaar en geniet' tussen 19.00 en 22.30 aan de bezoekende dames.

In 2013 werd de Ladies Night voor het eerst georganiseerd. "Een overweldigend succes", aldus Twan Kleeven van 't Brugeind. "Toen organiseerden we het nog in de zaal, maar die was al vrij snel te klein. We trokken zo'n 600 bezoekers! Daarom kiezen we nu voor de sporthal." In totaal is er ruimte voor 60 bedrijven. "We hebben al ruim 50 aanmeldingen, dus als ondernemers mee willen doen, moeten ze snel zijn", legt Gertie Kleeven uit. Samen met Twan, Anneke Peters van Bloemsierkunst Anneke en Patricia Franssen van Welzijnspraktijk Vita Nova heeft zij de organisatie van deze avond in handen. Elke branche is redelijk exclusief vertegenwoordigd. "Het aanbod is heel breed, van slapen tot vakantiewoningen, van visagie tot financieel advies", aldus Twan. "In diverse stands is er van alles te proeven, maar de dames kunnen ook op het horecaplein onder het genot van een drankje lekker ontspannen.Daarnaast is er nog een demonstratie rolstoeldansen en houden we om 22.00 uur een tombola."

Kortom, een sfeervolle avond voor de vrouwen van nu. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Zaal 't Brugeind, Bloemsierkunst Anneke, Keurslager Crist Coppens in Horst, Dekkers Tweewielers en Ici Paris in Venray.


Remedial teaching bij 'RT stap voor stap'

Wanssum | Heeft uw kind moeite met lezen, rekenen, spellen of concentreren? De school geeft dan vaak al extra hulp. Soms is dit echter niet voldoende en is het fijn als er in een één-op-één-situatie gewerkt kan worden aan de aandachtspunten.

Wendy van Gerven van 'RT stap voor stap' begeleidt in haar praktijk leerlingen van het basisonderwijs bij wie het leren ondanks alle inspanningen niet verloopt zoals verwacht. Deze vorm van begeleiding, remedial teaching, is anders dan bijles. Bij bijles gaat het met name om de herhaling van lesstof. Ook deze vorm van begeleiding is mogelijk bij RT stap voor stap. Bij remedial teaching wordt gekeken waar uw kind zich op de ontwikkelingslijn bevindt en welke stappen nodig zijn om te zorgen dat uw kind resultaten kan behalen passende bij zijn/haar mogelijkheden.

Onderzoek, diagnostisering en gerichte oefeningen zijn nodig om de begeleiding zo goed mogelijk op uw kind af te stemmen. De begeleiding van meestal 45 minuten vindt plaats op een vast moment in de week. Aan het begin van de begeleidingsperiode wordt een plan van aanpak opgesteld, zodat er gericht gewerkt kan worden in de begeleiding. Na een periode van 6/8 weken wordt het geheel geëvalueerd, zodat gekeken kan worden of de begeleiding voldoende aansluit bij uw kind en of er mogelijk nieuwe of andere stappen gezet dienen te worden. Heeft uw kind moeite op school of loopt de ontwikkeling niet helemaal zoals verwacht, kijk dan voor meer informatie op www.RTstapvoorstap.nl of neem contact op met Wendy van Gerven via 0630692864.