Workshops Kunstlab Odapark

Venray | Het nieuwe Kunstlab van Odapark Venray houdt drie workshops rond fotografie en collages. Op zondag 17 april van10.00 tot 13.00 uur wordt de workshop masterclass fotografie gehouden.

Dit is een workshop voor gevorderden van topfotograaf Brendan van den Beuken binnen het Kunstlab-thema STILL. Een workshop vol inspiratie uit de kunst, natuur en geschiedenis van Odapark. Snapshots, ensceneringen, stilstaande beelden in beweging of momenten van verstilling. Van 14.00 tot 17.00 uur uur wordt de fotografieworkshop Vang jezelf in een 'still' voor kinderen vanaf twaalf jaar gehouden. Hoe maak je een mooie en interessante foto waarin je iets over jezelf laat zien, of een boodschap overbrengt? Ga samen met fotografe Karin Appel-Vermeulen op pad in Odapark. De workshop Hartcollages vindt plaats op dinsdag 19 april van 9.30 tot 12.00 uur. In deze workshop werken deelnemers op ontspannen wijze aan een collage. Onder begeleider van kunstenaar Yvonne Cup verzamelen ze ter plekke beeldmateriaal uit tijdschriften, folders, reclame of ander materiaal. Welke kwaliteit laten de deelnemers hierin zien, wat is hun hartenwens of zielsverlangen?

Het wordt op verrassende wijze zichtbaar in het eindresultaat en de weg ernaartoe zal verhelderend zijn. Na afloop bespreken de deelnemers de resultaten. De workshop is voor iedereen toegankelijk. Kunstlab, de naam voor het nieuwe deel van Odapark, is te vinden in het Odapaviljoen in het hart van het natuurpark. Kunstlab is de plek waar iedereen zelf actief op experimentele wijze aan de slag kan met beeldende kunst. Met tekenen en schilderen, beeldhouwen, fotografie, video, installaties, maar ook met historie, natuur en filosofie. Aanmelden voor de workshops kan via e-mail educatie@odapark.nl.