Lezing IVN

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 18 april een lezing over duurzame ontwikkeling. De lezing start om 20.00 uur in De Kemphaan in Venray en wordt verzorgd door Ad Havermans.

De samenleving hecht steeds meer waarde aan duurzame ontwikkeling, de zorg voor een goede leefomgeving voor nu en voor in de toekomst. Overal zijn daarvan uitingen zichtbaar. Havermans gaat tijdens de lezing in op verschillende thema's aan de orde gesteld, zoals energie en klimaat, biodiversiteit en dergelijke. Het is bij duurzaamheid goed een mondiaal perspectief te hebben, maar dan wordt het al gauw de ver-van-mijn-bed-show. Onderwerp van gesprek is zeker ook wat het betekent op lokaal niveau en vooral; hoe er vorm aan kan worden gegeven als inwoner of als lokale natuurvereniging? Ad Havermans leidde twintig jaar lang docenten voortgezet onderwijs op in de fysische geografie. Daarnaast was hij werkzaam in het lager en middelbaar onderwijs, het bedrijfsleven en het economisch hoger beroepsonderwijs. Nu wijdt hij zijn tijd grotendeels aan natuur- en milieueducatie en duurzame ontwikkeling.

Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor Stichting Voedselbank Limburg-Noord op zoek naar een chauffeur/bijrijder Voedselbank.

Wensen: in het bezit zijn van rijbewijs B en willen werken op woensdag van 9.00 tot 17.00 uur. Match voor vrijwilligers: Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail: info@vrijwilligerswerkvenray.nl.