Geen extra pinautomaat

BLITTERSWIJCK | Er komt geen extra pinautomaat in Blitterswijck vanwege de komst van het asielzoekerscentrum. Het was een verzoek van de klankbordgroep en de dorpsraad. Zij verwachten dat er lange rijen bij de pinautomaten in de omgeving ontstaan op de dag dat de asielzoekers hun leefgeld krijgen.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Rabobank melden dat die situatie zich niet zal voordoen. Asielzoekers krijgen namelijk een moneycard waarop hun wekelijkse leefgeld van 50 euro wordt gestort. Met deze pas kunnen ze in alle winkels pinnen.

Bovendien krijgen alle vluchtelingen goede instructies over het gebruik van hun moneycard. De Rabobank ziet daarom geen noodzaak voor de plaatsing van een pinautomaat op of nabij vakantiepark Het Roekenbosch waar volgend maand het asielzoekerscentrum wordt geopend.

Vanwege de verkeersveiligheid komt er wel een extra bushalte op de Ooijenseweg vlak bij Het Roekenbosch. De route van de bus wordt iets aangepast om toch binnen de dienstregeling te blijven. De eindroute van lijn 38 wordt verlegd naar de nieuwe bushalte bij het asielzoekerscentrum. De enkele halte aan de Pastoor Verheggenstraat wordt opgeheven en verplaatst naar de Oude Heerweg, vlak bij de Jan Franssenstraat, waar dan aan beide zijden van de weg een bushalte komt.

De straatverlichting in de Mgr. Martensstraat, Ooijenseweg en Oude Heerweg - tussen Ooijenseweg en Langstraat - is omgezet van avond- naar nachtverlichting. Dit betekent dat de lantaarnpalen, die 's nachts uit stonden, voortaan de hele nacht blijven branden.

De verlichting in de Jan Franssenstraat, Kerkstraat en Plein is ook bekeken. Enkele lampen gaan hier 's nachts uit, terwijl andere straatlantaarns de hele nacht iets gedimd aan blijven.

De gemeente Venray heeft opdracht gegeven om de Berkenstraat te verlichten. Dit gaat gebeuren in de maanden mei en juni. De nieuwe lantaarnpalen in de Berkenstraat blijven ook 's nachts branden. Venray is in overleg met de gemeente Horst aan de Maas over het doortrekken van de verlichting over de gemeentegrens. De Beeteweg is inmiddels verlicht. Dit stond al eerder op de planning, los van de komst van het asielzoekerscentrum.

De oversteekplaats op de Oude Heerweg wordt beter zichtbaar gemaakt. Er komen binnenkort aan beide kanten reflecterende gele borden.