Lidl strijkt neer in wijk Brukske

VENRAY | Na een lange zoektocht door Venray heeft Lidl eindelijk een plek gevonden. De Duitse winkelketen opent straks een nieuwe supermarkt in de wijk Brukske. Lidl huurt een deel van de winkelruimte van Jumbo.

Lidl is al langer op zoek naar een geschikte plek. De gemeente gaf geen toestemming voor De Brier en nieuwbouwwijk Brabander. Lidl heeft ook diverse panden in het winkelcentrum onder de loep genomen. Zoals de voormalige winkel van Action en enkele leegstaande panden aan de Julianasingel/Wilhelminastraat, zoals Van Schaijik, Tudor en Tapijthuis. Het nadeel van al deze locaties is de beperkte parkeergelegenheid.

Het was de bedoeling dat Jumbo en Aldi naast elkaar in het nieuwe winkelcentrum van Brukske zouden komen. Beide zaten al in het oude wijkwinkelcentrum. Aldi is vanwege de slechte bereikbaarheid vanwege de bouwwerkzaamheden al voortijdig vertrokken uit de wijk. Aldi heeft nu een tijdelijke winkel op het Servaasterrein. Nu ontwikkelaar Jumbo Vastgoed in zee gaat met Lidl, is de terugkeer van Aldi naar Brukske van de baan.

De huidige tijdelijke supermarkt mag nog tot december 2017 openblijven. De gemeente gaat in gesprek met Aldi voor een alternatieve plek.