Uitstel besluit glasvezel naar juni

VENRAY | De gemeenteraad neemt in juni een besluit over het verlenen van een garantstelling voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Venray.

De beslissing moet worden uitgesteld omdat er een kink in de kabel is gekomen. De provincie heeft het businessplan afgewezen.

Volgens gedeputeerde Hans Teunissen (D66) is het plan te risicovol en zijn de aannames van de groei van het aantal aansluitingen in Venray-centrum te optimistisch. GlasWebVenray is bezig het businessplan aan te passen. Nu de provincie voorlopig afhaakt voor het verstrekken van een lening van 9 miljoen euro, probeert GlasWebVenray bij Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en de Rabobank een lening af te sluiten. Het totale project vergt een investering van 18 miljoen euro. Voorwaarde is dat de gemeente Venray garant staat voor de leningen. Daarover zal de gemeenteraad in juni een besluit nemen. De provincie wil alleen inzetten op de 'witte gebieden' in Limburg, die nu nog verstoken zijn van snel internet. Het gaat in Venray vooral om het buitengebied.