Afbeelding
Foto: ron koenen

Eerste editie Show your talent knalt

Venray | In de schouwburg van Venray vond zondag de eerste editie plaats van Show your talent, een muzikale talentenshow georganiseerd door het Venray's Mannenkoor in samenwerking met het Raayland College en Kunstencentrum Jerusalem.

De eerste editie mag volgens de organisatie 'succesvol worden genoemd'. Het niveau was gemiddeld hoog, het aanbod gevarieerd. Het toegestroomde publiek kon genieten van optredens van lokaal muzikaal talent en toonde zich na afloop net zo tevreden zijn als de jongste deelnemer, de zevenjarige Cato Drabbels; zij verliet na haar optreden huppelend het podium.

Het programma met de deelnemende talenten werd door de drie de organisatoren samengesteld, en geselecteerd uit de jaarlijkse Traay-Out van het Raayland College en zang- en danstalent van het kunstencentrum. Muziekleraar van het Raayland en één van de organisatoren Serge Koenen trad op met zijn elfjarige dochter.

De danseressen van het kunstencentrum, onder leiding van mede-organisator Myrna van Rens, stonden op het podium met een eigen choreografie, en ondersteunden andere optredens. "Er zijn zelfs al ideeën ontstaan om de dansers van het Kunstencentrum Jerusalem mee te laten doen met optredens van het mannenkoor later in het jaar", meldt Wido Derks, organisator namens het Venray's Mannenkoor.

De band Blind Beggar verzorgde het slotstuk van de talentenshow met enkele nummers, samen met het mannenkoor.

Als 'finale' zongen alle deelnemers samen op het podium het meeslepende nummer The Voice van John Farnham, waarbij ook het publiek van zich liet horen. 'Op naar de tweede editie!', meldt de organisatie enthousiast.

Foto: Leon Hodiamont.