Afbeelding
Foto: ron koenen

Sjaalmetverhaal in Wereldwinkel Venray.

Venray | De organisatie Sjaalmetverhaal uit Middelburg verkoopt nu haar producten exclusief in Limburg bij de Wereldwinkel in Venray.

Sjaalmetverhaal werkt samen met een 35-tal projecten van lokale onderneemsters, voornamelijk uit Nepal. De producten onderscheiden zich omdat ze hip, kleurrijk en handgemaakt zijn. Handmade, fairmade en fairtrade. Alle projecten en ondernemers worden regelmatig bezocht om er voor te zorgen dat de artikelen die er geproduceerd worden ook goed aansluiten op de Nederlandse markt. Door het vergroten van de afname van de producten wordt er (extra) werk gecreeƫrd voor vrouwen. Werk is de beste manier om een vrouw en haar gezin te helpen met name in Nepal waar vrouwen moeten vechten om een plaats in de maatschappij. Naast het bijdragen aan werkgelegenheid wordt een belangrijk deel van de winst geschonken aan diverse projecten, waaronder een kindertehuis en een medische post in Nepal. Na de aardbeving in Nepal vorig jaar is de situatie in Nepal er nog niet veel beter op geworden. Het toerisme is enorm teruggelopen.

De Wereldwinkel in Venray is dan verheugd dat ze door de verkoop van de prachtige sjaals van Sjaalmetverhaal een steentje kan bijdragen aan de wederopbouw en de producenten weer hoop voor de toekomst te kunnen geven.