Afbeelding
Foto: henk lammen

Garde- en showdanstoernooi

Venray | Dansvereniging Peeldancers uit Ysselsteyn houdt op zondag 10 april een garde- en showdanstoernooi in Schouwburg Venray. Het toernooi begint om 9.15 uur met de opening die uitgevoerd wordt door de jongste leden vanaf 4 jaar, dansgroep Joy. De tweede opening om 14.30 uur wordt verzorgd met een moderne dans door de leden van Jazzle. De dag eindigt rond 19.30 uur met de prijsuitreiking.

Het toernooi word georganiseerd in samenwerking met het NDO en word conform de richtlijnen van EFDO gehouden. Dit is de Europese Bond die op 29, 30 april en 1 mei het EK organiseert in Den Bosch.

Op het toernooi komen ruim 400 deelnemers en er worden circa 100 dansen uitgevoerd. Dit jaar heeft DV Peeldancers twee solisten. Anne Konings komt uit in de categorie garde solo junioren vrije klasse om 9.40 uur. In de categorie garde solo jeugd sportklasse komt soliste Esther Konings uit. Zij gaat het om 15.25 uur opnemen tegen maar liefst dertien andere solisten.

De nieuwe groep Flair komt uit in de garde polka miniorenklasse en start om 11.20 uur. Het duo Sanne Bruijnseels en Elke Lemmens komen om 09.30 uur uit in de categorie show duo juniorenklasse. Gardegroep Divine danst om 10.45 uur in de categorie garde polka junioren vrije klasse.

Het duo Anke Fleurkens en Linsey Xhofleer (foto) komt als Nederlands kampioen om 12.45 uur in de categorie show duo hoofdklasse. In de categorie garde polka hoofd sportklasse komt om 17.05 uur de groep Connected uit, terwijl de groep Vibe in de categorie show modern hoofd sportklasse om 17.55 uur start. Tijdens het toernooi worden er verschillende soorten stijlen dans getoond. Iedere dans wordt door een vakjury beoordeeld op choreografie, presentatie, houding, moeilijkheid, spreiding en verplichte elementen.

Dansvereniging Peeldancers werkt dit seizoen samen met DV Ready-2-Dance uit de Mortel. De dansvereniging bestaat niet alleen uit prestatieve groepen maar ook uit recreatieve groepen. Zo worden er ook lessen gegeven in de vorm van een dance workout, bootcamp en moderne dans Jazzle voor leden vanaf 8 jaar. De vereniging is daarmee toegankelijk voor een breed publiek. Voor meer informatie neem een kijkje op de website: www.peeldancers.nl of via de facebookpagina van DV PeelDancers.

Zin om te komen dansen of interesse in een andere sportles? Neem dan contact op met Leonie van Osch, telefoon 0478-541218 of e-mail peeldancers@gmail.com om te informeren naar de proeflessen in week 16.