Informatieavond
Eneco Tour

Venray | Stichting Wielerpromotie Venray houdt maandagavond 11 april in hotel Asteria een informatieavond voor het bedrijfsleven en wielerclubs in verband met de verwachte komst van de Eneco Tour naar Venray. Naast het bestuur van de stichting verzorgen ook de directie van de Eneco Tour en wethouder Lucien Peeters van de gemeente Venray een presentatie. Ook profwielrenner Mike Teunissen (Team Lotto-Jumbo) uit Ysselsteyn is van de partij.

Stichting Wielerpromotie Venray en de directie van de Eneco Tour zijn in een vergevorderd stadium om een driejarige overeenkomst aan te gaan. De verwachting is dat dit eind april gaat plaatsvinden. Venray maakt dan in 2017, 2018 en 2019 onderdeel uit van de Eneco
Tour.

De directie van de Eneco Tour vertelt tijdens de informatiebijeenkomst meer over de mogelijkheden die de wielerronde door Nederland en België het bedrijfsleven biedt. Wethouder Lucien Peeters gaat nader in op de rol van de gemeente Venray en het sportief en economisch belang van de wielersport en de Eneco Tour voor
Venray. De directie van de Eneco Tour bekijkt maandag 11 april ook de mogelijke finishlocaties in Venray . Secretaris Ron Koenen van Stichting Wielerpromotie Venray: "We kijken naar wat qua infrastructuur mogelijk is én waarmee Venray zich optimaal kan profileren. Want de Eneco Tour wordt live op tv uitgezonden en dan willen we natuurlijk wel Venray op de best mogelijke manier tonen."

Christ van den Munckhof, penningmeester van de stichting, verwacht dat de informatiebijeenkomst het enthousiasme bij het bedrijfsleven verder aanwakkert. "We hebben de steun van het bedrijfsleven nodig om de komst van de Eneco Tour mogelijk te maken. De gemeente Venray ondersteunt ons op een geweldige manier en we zijn ook met de provincie Limburg in gesprek om subsidie te krijgen. Als gemeente, provincie en het bedrijfsleven samen optrekken, kan Venray drie jaar lang van mooie wielersport genieten."

De informatieavond op maandagavond 11 april in hotel Asteria begint om 20.00 uur. Er is vrije inloop.