Afbeelding
Foto: ron koenen

Riky Sijbers: 25-jarig jubileum

Venray | Riky Sijbers was op vrijdag 1 april 25 jaar werkzaam in de kinderopvang.

Sijbers startte als leidster bij Kinderdagverblijf Duimelot. Ze werkte daar vele jaren op de peutergroep. Later maakte zij de overstap naar het werken op de Buitenschoolse Opvang. Zo heeft ze gewerkt op BSO Boomhut en werkt ze nu op BSO Luchtkasteel. "Sijbers werkt nog met evenveel enthousiasme en passie in de kinderopvang als 25 jaar geleden", aldus manager kindcentrum Gonnie Op het Veld.

Ze heeft haar jubileum samen met de kinderen, ouders en haar collega's gevierd op donderdag 31 maart. Op het Veld: "Bij BSO Luchtkasteel was het deze week al elke dag feest. Omdat Sijbers met alle kinderen aandacht aan het jubileum wilde besteden, was er elke dag ruimte voor een leuke activiteit en voor een traktatie. Donderdag werd ze nog eens extra verwend door de kinderen met leuke cadeautjes. Ook was er die avond een receptie waarbij diverse collega's uit de afgelopen 25 jaar aanwezig waren. Sijbers ontving een fotoboek met afbeeldingen uit de oude doos van haar collega's. Aan de hand van het fotoboek dat Sijbers in die 25 jaar zelf heeft samengesteld, werden leuke anekdotes opgehaald!" BSO Luchtkasteel is bedoeld voor kinderen van de basisscholen Toverbal, Keg, Coninxhof, Focus en de kerkdorpen.

De locatie heeft een eigen groepsruimte en een tweede ruimte die wordt gedeeld met de Toverbal. Er worden activiteiten aangeboden in het kader van Spring Actief en daarnaast mogen kinderen zelf hun vrije tijd na school invullen.

BSO Luchtkasteel is geopend op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag vanaf einde schooltijd tot 18.30 uur. In schoolvakanties is er opvang op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 tot 18.30 uur. Luchtkasteel is gelegen aan de Ursulastraat 15a in Venray. Meer informatie via www.spring-kinderopvang.nl.


Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) op zoek naar een organisator Breincafé. Taakomschrijving: samen met de contactpersonen van MEE en SGL meedenken en organiseren van het Breincafé. Het benaderen van relevante sprekers, maken van de jaarplanning en denken over de toekomst van het Breincafé. Wensen: Relevant netwerk met betrekking tor deskundigen op het gebied van NAH, goed kunnen samenwerken, organisatorische kwaliteiten bezitten en bereid zijn ongeveer eenmaal per twee maanden te vergaderen in Venray of Baarlo. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.