Het succesvolle debatteam van het Raayland College.
Het succesvolle debatteam van het Raayland College.

Raayland in finale

Venray | Ongeveer driehonderd jonge scholieren uit de onderbouw debatteerden zaterdag over kinderrechten op de gastlocatie, het Stedelijk Gymnasium Arnhem.

De stellingen gingen onder meer over een verbod op snoepreclames en de rechten van gevluchte kinderen in Nederland. Met maar liefst 56 debatteams van 39 scholen uit het hele land ging het er bevlogen aan toe.

Tientallen vrijwilligers van Unicef en Stichting Nederlands Debat Instituut jureerden de vele debatten. Zij bepaalden welke acht scholen op 16 september tijdens Kleine Prinsjesdag in de Ridderzaal in debat mogen met Kamerleden.

Het jeugdige team van het Raayland College in Venray bestaande uit Mees Hillenbrink (HA2), Sara van Hout (AT3), Yvon Peters (AT3), Aukje Steijns (HV1) en reserve Quinn de Roock (HA2) wist zich heel knap te plaatsen voor de finale. Hiervoor is zeker dank verschuldigd aan de ouderejaars van de debatgroep die met hen getraind hebben.

Het Nederlands Debat Instituut biedt samen met Unicef de leerlingen een training aan, zodat zij op 16 september de strijd aan kunnen gaan met Kamerleden en natuurlijk ook met de andere scholen die deze finale bereikt hebben.

De dames mogen op zoek naar een leuk hoedje en de heren naar een stropdas.

Dit debat vindt natuurlijk helemaal in stijl plaats in de Ridderzaal plaats.