Eerste hulp
bij dementie

Venray | BiblioNu heeft in samenwerking met Venray dementievriendelijk een Eerste-hulp-bij-dementiekoffer (EHBD-koffer) samengesteld. Daarin is allerlei informatie over dementie bijeengebracht. Wethouder Lucien Peeters presenteert de koffer op vrijdagmorgen 8 april om 10.30 uur in de bibliotheek in Venray.

Mensen gaan met de diagnose dementie naar huis en hebben vaak geen goed beeld van het verloop van de ziekte. De koffer biedt de kans om dit thema op een rustige manier thuis te verkennen. Wethouder Lucien Peeters (Leven) houdt bij de presentatie in de bibliotheek een korte inleiding over het belang van een dementievriendelijke omgeving in de gemeente Venray. Marian van Leth, directeur van BiblioNu, licht kort de rol toe van de bibliotheek. Josselyne Versteeg, auteur van de bundel 'Draaikolk van emoties' draagt enkele gedichten voor. De EHBD-koffer wordt daarna door wethouder Lucien Peeters voor de eerste keer officieel uitgeleend aan iemand van het Alzheimer Café Venray.


De Sprank ontruimd

Venray | Sportcentrum De Sprank in Venray is woensdag rond 11.00 uur ontruimd vanwege rookontwikkeling in de kelder onder het zwembad.

Ook een stembureau dat in het centrum was gevestigd, moest even worden ontruimd. De circa 80 aanwezige bezoekers werden geëvacueerd en in de omgeving opgevangen. Er zijn geen gewonden gevallen. Om 12.45 uur werd het sein brand meester gegeven en werd het complex inclusief het stembureau weer in gebruik genomen. De oorzaak van de rookontwikkeling was een kleine brand in een motor.