De Venrayse verdediger Ruben van der Waerden (rechts) strijdt om de bal met een De Valk-aanvaller.
De Venrayse verdediger Ruben van der Waerden (rechts) strijdt om de bal met een De Valk-aanvaller. Foto: Rikus ten Brücke

Afstandschoten nekken Venray

Venray-De Valk 2-3 (0-1).

Doelpunten: 41. Tecer Tufan 0-1; 48. Niek Versteegen 1-1; 57. Niek Versteegen 2-1; 64. Aart Verberne 2-2; 74. Luuk Broers 2-3. Scheidsrechter: Sahiner (Oss). Toeschouwers: 300. Gele kaart: Joy Koenen (Venray), Wouter de Kramer en Dennis Boonen (De Valk).

SV Venray: Nielen; Van Dijck, Van Mil, Gielens en Van der Waerden; Koenen (67. Kessels), Shala (83. Stiphout) en Egelmeers; Wilschut, Versteegen en Kleuskens (79. Qurishi).

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray leed thuis tegen De Valk een 2-3 nederlaag in de eerste klasse D. Drie rake afstandschoten werden het Venrayse team noodlottig. De beste kansen waren voor de rood-witten, maar Venray bleef op slechts twee treffers steken van Niek Versteegen. Door het verlies blijft de toestand zorgelijk in de bedreigde zone.

Trainer Stef Sijbers moest zijn ploeg op twee posities wijzigen. De middenvelders Rik Linders en Danny Pelzer waren geschorst. Daarentegen keerden Joy Koenen en Niek Versteegen terug van een schorsing. De spoeling begint steeds dunner te worden nu ook Senid Kukuljac voortijdig is afgehaakt. Hij is al de vierde speler uit de selectie die tijdens het lopende seizoen is vertrokken, na Freek Heesen, Koen Jakobs en Maik Michiels. Chris Jakobs en Jordy Wismans zitten met knieblessures in de lappenmand.

Lichtpunt is dat jonge spelers hun kans krijgen en ook grijpen. A-junior Ruben van der Waerden (18) toont zich nu al een meer dan volwaardige kracht. Dat geldt zeker ook voor Stef van Dijck (19) die zich goed heeft ontwikkeld. Hij speelde vorig seizoen nog in de A1 samen met Rick Egelmeers, Danny Pelzer en Armend Shala die inmiddels ook vaste waarden zijn geworden in de hoofdmacht.

Het was tegen De Valk een heel open duel. In het eerste halfuur waren er kansen over en weer. De allerbeste was voor Chris Wilschut die, uit een vrije trap van Joy Koenen, van dichtbij inkopte maar doelman Evert Daams bracht ternauwernood redding. Even later maakte de Valkenswaardse sluitpost een doelpoging van Niek Versteegen onschadelijk.

Vlak voor rust namen de bezoekers de leiding. Van buiten de zestien vond Tecer Tufan met een bekeken schuiver de verre hoek: 0-1. Vrij snel na de pauze bracht Niek Versteegen op aangeven van Chris Wilschut de stand in evenwicht: 1-1. Uit de tegenaanval bracht de lat redding boven de Venrayse doelman Niels Nielen. Chris Wilschut leverde opnieuw een gevaarlijke kopbal af, maar met een schitterende reflex voorkwam goalie Daams een Venrayse voorsprong. Die zou er even later toch komen. Linksback Ruben van der Waerden slingerde uit een vrije trap de bal hoog voor de pot. Niek Versteegen verschalkte met een listige kopbal doelman Daams die ditmaal geen verweer had: 2-1.

Zeven minuten lang mocht Venray genieten van deze stand. Totdat Aart Verberne vanaf twintig meter verrassend uithaalde. Via de onderkant van de lat plofte de bal in het Venrayse doel: 2-2. Opnieuw gaven de Venraynaren te veel ruimte aan de tegenstander om uit te halen. Daar baalde ook trainer Stef Sijbers van. "Drie keer geven we te veel ruimte weg en telkens was het kassa."

Een kwartier voor tijd viel het doek voor de rood-witten. Luuk Broers haalde van grote afstand uit en via de hand van de weifelend optredende Niels Nielen verdween de bal in het doel: 2-3. "Zo'n bal moet een keeper gewoon pakken", vond ook Sijbers.

Die tegenslag kwam de jonge Venrayse formatie niet meer te boven. In de blessuretijd claimden de Venraynaren nog een penalty na een handsbal in de zestien. Maar arbiter Sahiner wilde er niets van weten. De ontluistering was na afloop groot in het Venrayse kamp. "Over het spel kan ik niet ontevreden zijn. We speelden zeker niet slecht en kregen voldoende kansen", zei Stef Sijbers. "Het was vorige week tegen ZSV hetzelfde verhaal. Als we deze wedstrijden eens hadden gewonnen. Dan stonden we er heel wat beter voor…"