Afbeelding
Foto: ron koenen

Toppers op Jera On Air

Ysselsteyn | Jera On Air heeft een viertal nieuwe bands toegevoegd aan het affiche voor de twee hoofdpodia, en maakte een groot deel van de line-up voor de Punkbrockbar bekend.

Waar eerder al naar buiten kwam dat bands als Pennywise, The Amity Affliction, h2o en August Burns Red op zondag 24 en maandag 25 juni te zien zijn op het festival in Ysselsteyn, voegden de Nederlandse toppers van John Coffey (foto), Jaya The cat en Tim Vantol zich deze week ook bij de lijst namen. Ook de Engelse band Monuments is van de partij in Ysselsteyn. In 2013 stond er een relatief onbekend bandje uit Utrecht op de planken bij Jera On Air: John Coffey. Dat er in drie jaar tijd veel kan veranderen weet deze punkformatie inmiddels als geen ander. Nu zijn ze terug in Ysselsteyn, dit keer als gevestigde naam.

Na shows op onder andere Pinkpop, Dour en Lowlands werd de status van John Coffey vorige week pas echt bevestigd toen twee shows in het Eindhovense klokgebouw binnen twintig minuten stijf uitverkocht waren. John Coffey verdiende de afgelopen paar jaar ruimschoots z'n sporen in de alternatieve scene. Ook de Engelse progressieve metalband Monuments maakt zijn opwachting op één van de twee hoofdpodia. Sinds Matt Rose zich in 2012 aan de band verbond als zanger, ging het hard met de rijzende ster van Monuments. Met onder meer een optreden op het Download-festival en enkele succesvolle studioalbums in de bagage, verdient Monuments een plek op het podium van Jera On Air. John Coffey en Monuments krijgen gezelschap van onder andere Jaya The Cat en Tim Vantol. Na zes jaar afwezigheid is Jaya The Cat eindelijk weer eens te gast in Ysselsteyn met hun mix van reggae, ska en punk. Tim Vantol is een druk baasje. Met zijn band, vernoemd naar hemzelf, deed hij alleen vorig jaar al 150 festivals en feestjes aan. De hoogste tijd om Jera On Air ook in die lijst op te nemen. Het programma van de Punkbrockbar krijgt een wat kleiner podium op het festival. Onder meer Burning Down Alaska, JB Conspiracy, Po Box, Dead Neck en Set things Right gaan zorgen voor rauwe punk en swingende ska op het podium dat wordt gehost door dj-duo Double-u Rules. Deze bands krijgen gezelschap van Sing-a-long-riot, en bands als The Tips, Suasion, The Kendolls, The Octopussys, Overslept, Rist it, Screw Houston en Homer.

Kaarten zijn te koop via www.jeraonair.nl.


Oud papier

Venray | DOS Venray haalt op maandag 11 april vanaf 9.00 uur oud papier in de wijk Landweert III. Het verzoek is om het papier tijdig en goed gebundeld aan de straatkant gereed te zetten.